Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, May 11, 2012

Abbas Falasteen Hamideh doet bijdehand bij de douane

De grote Palestijnse strijder Abbas Falasteen Hamideh komt zomaar Nederland binnen en doet ook nog bijdehand bij de douane. Kamervragen! Aanstaande zaterdag gaan honderden Marokkaanse jongeren in hun Gaza 020 bolwerk de grootste Palestijnse nederlaag allertijden, ook wel bekend als de Nakba 1948, vieren. Daarmee zijn de Palestijnen het enige volk op de gehele aarde die hun nederlagen viert in plaats van hun overwinningen. De Marokkanen in Amsterdam-West sluiten zich er graag bij aan. Slachtoffergedrag. Eerst de Joden de zee in willen drijven en dan huilie-huilie doen als ze zelf een pak slaag krijgen. Wat de Marokkanen met dit verhaal te maken hebben, dat vertelt de historie niet. Toch eens aan de majoor Mostafa Hilali vragen, die ook enthousiast aan het spectakel meedoet. Je bent marokkaan of je bent het niet.

Jullie kunnen ook nog meedoen aan de Nakba herdenking, al was het alleen maar om te laten zien dat  we weten waar ze mee bezig zijn.


Anyhow.   Abbas Falasteen Hamideh is nu al een dag in Nederland en heeft op Schiphol al problemen gemaakt met de douane. Wilde niet zeggen wie zijn vrienden in Nederland waren.  Hij vergelijkt de Israelische douane met de Nederlandse douane. Was het maar waar, dan had Karima Belhaj haar Nakba zelf moeten vieren.

1 comment:

Frank said...

voor iemand die leeft in een land dat goeddeels overeind wordt gehouden door offers van de Europese en dus ook de Nederlandse belastingbetaler laat hij zich erg denigrerend uit.