Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, May 15, 2012

Forza Nuova eert zijn held: Vittorio Arrigoni

De moeder van de vermoorde Italiaanse activist Vittorio Arrigoni is er kapot van. De nagedachtenis aan haar zoon wordt besmeurd door de extreem-rechtse partij Forza Nuova. De partij heeft een poster met de afbeelding van de door salafisten gekidnapte en vermoorde pro-Palestina-activist uitgebracht en daarop de volgende tekst:

Hulde

Aan hen die geloven vechten en sterven voor de Palestijnse zaak
Vittorio Arrigoni
Italiaanse held
Palestina Vrij


Gisteren zou de laatste procesdag tegen de moordenaars zijn, maar de rechter liet zich niet zien. In plaats daarvan werd het proces uitgesteld tot 28 mei. De moeder van Arrigoni gaf een persverklaring uit waarin ze protesteerde tegen het misbruik maken van de uitspraken en afbeelding van haar zoon. "Hij heeft nooit achter de Forza gestaan en zou dat ook nooit doen. Hij verafschuwde de denkbeelden van Forza. Ik verbied de partij nog langer misbruik te maken van de teksten en beeltenis van mijn zoon"

Volgens mij kan het proces heel snel afgelopen zijn als de moeder en zus van Vittorio arrigoni gewoon naar huis gaan. Zonder publiek zal de rechter beslissen tot doodstraf of vrijspraak. Veel andere mogelijkheden  zijn er niet. En dan is er een uitspraak en dan zijn ze er vanaf.

2 comments:

vanhetgoor said...

Ik vermoed dat die Italiaanse extreem rechtse rakkers een verkeerde keuze hebben gemaakt. Als ik het leven van die Vittorio Arrigoni een beetje inschat dan is dat meisjes versieren, in kroegen rondhangen, beetje sporten, beetje vergaderen, beetje chillen met links werkschuw tuig. Een beetje de onrendabelen-industrie uitbaten. En dan ergens op de tiende of twintigste plaats komt daar ergens het welbevinden van de Palestijnen. In die volgorde ook. Nergens maar dan ook nergens kan ik uit opmaken dat hij zich verwant zou kunnen voelen met extreem rechts.

Dat nu extreem rechts een poster heeft laten maken met die Vittorio Arrigoni er op wil ook helemaal niet zeggen dat men plots sympathie heeft voor hem, of dat men de zaak waar hij voorstaat aan het hart gaat. Het zou nog best wel eens kunnen zijn dat men alleen voor Vittorio heeft gekozen omdat hij een Italiaans boegbeeld is geworden voor de strijd van de Palestijnen, en niet omdat dit vóór de Palestijnen is, maar omdat het automatisch zo is dat als men vóór de Palestijnen kiest dan dan automatisch de Israëli's in het verdom hokje worden geplaatst. Maar nu komt de derde trap in dit betoog, ook is het weer niet zo dat men de Israëli's wil aanvallen, men heeft iets tegen de joden. Omdat van ouds het de joden altijd al in het verdomhoekje hebben gezeten bij extreem rechts. En dan is de cirkel weer rond, de vijand van de joden dat zijn de Palestijnen, omdat Vittorio Arrigoni de Palestijnen helpt tegen de joden is Vittorio automatisch een extreem rechtse fascist geworden. Die werkelijkheid zal Mamma Arrigoni een beetje tegenstaan vermoed ik.

Keesje Maduraatje said...

dat komt de laatste tijd vaker voor, dat extreem-rechtse partijen linkse standpunten overnemen om "dichter bij het volk" te zijn. De "Kameraadschap Drechtsteden" demontreerde samen met de pro-Palestina activiste Jose van Leeuwen tegen Israel, hoewel zij heftig dit probeerde te voorkomen. Er zijn al demonstraties van de Nederlandse Volksunie tegen de aanstaande aanval op Iran waargenomen.