Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, July 10, 2012

Waar zijn de moslims??

Nu de grote politieke partijen niet meer zeker zijn van het aantal zetels die ze gaan winnen bij de Tweede Kamerverkiezingen en het thema "moslims" door de Europese- en bankencrisis enigszins op de achtergrond raakt, is het ook niet meer zo nodig moslims op een hoge plaats op de kieslijst te zetten. Nederlandse volksvertegenwoordigers verdringen zich om nog een plaatsje op de lijst te bemachtigen en vinden het niet zo nodig dat er ook nog moslims hoog op de lijst staan. Zelfs de meest clientelistische PvdA, altijd goed voor een flink aantal moslims hoog op de lijst, heeft alleen Ahmed Marcouch op een verkiesbare plaats 14. Verder staat er geen enkele moslim op een verkiesbare plaats. Bij een eventuele regeringsdeelname zou er wel weer een medewerker van  de Marokkaanse koning of een Armeense genocideontkenster tot staatssecretaris gebombardeerd kunnen worden. Je weet het maar nooit.

Of de andere bekende knuffelallochtoon, Tofik Dibi van Groenlinks, met zijn tiende plaats op de lijst, überhaupt in het parlement komt is twijfelachtig. Groenlinks kan ongeveer 6 zetels in het parlement verwachten en Arjan El Fassed, medeoprichter en financier van "Electronic Intifada" staat op nummer 7 van de lijst. Mocht Jolande Sap een ministerspost moge aanvaarden, dan hebben we dus een echte Palestijn in het parlement. Waar hebben we het aan verdiend??

De SP heeft de laatste jaren erg slechte ervaringen met moslim-kandidaten gehad. Bij het minste of geringste scheiden ze zich af van de fractie en strijken het hele salaris zelf op, in plaats van inleveren bij de partij. Toch heeft de SP op nummer 6 een echte Koerdin: Sadet Karabulut. En op 13 staat de Afghaan Farshad Bashir, van het platform "Keer het Tij" van Rene Danen. Farshad is voorstander van onderhandelingen met de Taliban. Hij wil toch niet meer terug, dus hij heeft er zelf geen last van. Verder valt bij de SP kandidatenlijst nog het grote aantal Pro-Palestijnen op, zoals Harry van Bommel  en Leo de Kleijn, vader van Loes, die zoveel voor kinderen op de "illegaal tegen internationaal recht en ten onrechte door Israel bloedig bezette Westelijke Jordaanoever" doet.

D66 heeft wel voor een echte Marokkaan op een verkiesbare plaats gekozen, namelijk de marine-commandant Wassila Hachchi op plaats 12.  Dan op plaats 13, mijn vriendin en tevens Armeense-genocide-ontkenster, want je moet toch wat als mensen-mensen-rechtenspecialist, Fatma Koser Kaya. Op nummer 15 komt dan al de door Israël-Vriendin Ratna Pelle zo onheus bejegende en tevens jihadstrijdster Salima Belhaj. Toch nog twee Marokkanen en een Turk op 17 te verwachten zetels.

Daarmee is D66 de kampioen van de moslims op verkiesbare plaatsen bij deze Tweede kamer verkiezingen. En dan heb ik nog alleen naar de linkse partijen gekeken.     
No comments: