Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, September 08, 2012

Ruzie in de CREA

De Israël-bashers worden steeds aardiger tegen mij, als ik weer eens helemaal naar Amsterdam rijdt om een congres van Hamas-lovers, PLO-napraters of gewoon : "Defense for Children" types te bezoeken. Harry van Bommel groet vriendelijk, van Wim Lankamp krijg ik een hand. Alleen Jose van Leeuwen heeft te kennen gegeven niet mij mij te willen Skypen. Daar lig ik dan wel weer een beetje wakker van.

De sfeer was gisteravond goed, op het CREA Anti-Israël verkiezingsdebat. De helft van de zaal was gevuld met de harde kern van Palestina-Komitee-leden en -aanhangers. René Danen (Kristallnacht), Anja Meulenbelt, Anne de Jong (Gazaboot), Gustav, Loes Marloes. Noem ze allemaal maar op. De andere helft waren dan de studenten aan wie nadrukkelijk gevraagd werd ook vragen te stellen.


Een meisje noemde VVD-buitenland specialist Han ten Broeke een "hypocriet", omdat hij weigerde Israel vanwege allerlei echte- of vermeende misstanden te veroordelen. Een ander meisje vertelde dat Israel "Sex inzet als wapen". Ik wilde nog vragen of dat als marteling werd geregistreerd, maar ze vervolgde haar verhaal dat ze zelf iets dergelijks meegemaakt had op Schiphol. Harry van Bommel van de SP maakte zich een moment later onsterfelijk belachelijk door uit te roepen: "Ik weet niet wat er gebeurd is, maar het gebeurt waarschijnlijk elke dag!!". Hoongelach uit de zaal, tenminste van de anderhalve man en een paardekop die daar zat en pro-Israel is.

Opvallend detail van de discussie is, dat de SP sinds de reis van Emile Roemer en Harry van Bommel naar het Midden-Oosten, opmerkelijk gematigd geworden is. Harry van Bommel veroordeelde opnieuw het afschieten van raketten vanuit Gaza op Israel en noemde Israel zelfs een rechtstaat. "De mensen die er wonen moeten uiteindelijk beslissen welke oplossing gekozen wordt" (Twee Staten, Eén Staat of Drie Staten). Dat de mensen in Israel daar dus ook een woordje mee te spreken hebben, wordt door de SP tegenwoordigd erkend. De SP kan dus bijna meeregeren.

Een andere opvallende ontwikkeling is, dat het Israël-debat in Nederland aan het doodbloeden is.  Bij het CIDI-debat in de Rode Hoed waren niet alle plaatsen bezet en gisteren waren er ook opvallend weinig Israël-Bashers aanwezig. De thema's Syrië en Iran zijn nu belangrijk. Er staan nog steeds geen woedende menigtes voor de Syrische ambassade en de oud-linkse groepen die al sinds 1968 de Palestijnse Arabieren steunen, vinden het blijkbaar heel normaal als er in Syrië per dag een paar honderd burgers worden vermoord.  Of ze weten niet wat ze moeten kiezen: Assad of het Vrije Syrische Leger. Wat betreft Iran zou je dan nog kunnen zeggen dat Israel niet met oorlog tegen Iran mag dreigen, maar de antisemitische uitingen vanuit Iran zijn zo duidelijk en de repressie tegen burgers in Iran is zo evident, dat zelfs een oud-gediende als Wim Lankamp zijn handen er niet aan wil branden.


Na afloop van de discussie liepen we naar de foyer om nog wat te drinken en daar ging het toch nog helemaal mis. De meisjes van de "sex als wapen" en de "hypocriete ten Broeke" kwamen naar mij toe en vroegen of ik foto's van hen gemaakt had. Ik zei ja. Of ik die maar wilde verwijderen. Ik vreesde al een meute types die aan mijn camera zouden staan trekken dus ik gaf ze meteen de volle laag.
"Als je in een openbaar debat iets doms roept en de Meulenbelts en de Gustavs en noem ze maar op staan allemaal te fotograferen, dan moet je niet alleen naar mij toe komen om te vragen foto's te wissen." En bovendien moet je niet zo'n brutale mond tegen mij opzetten. Maar dat viel helemaal verkeerd bij de dames en heren van de Gate48 die ook nog eens kwamen en tegen mij begonnen te schreeuwen. Uiteindelijk werd ik door een één of andere eikel van de CREA het pand uitgezet. Exit door de achterdeur voor Keesjemaduraatje. Ik was helemaal niet van plan om een foto van een dom meisje of een paar opgefokte Gate48 te publiceren, maar ik ontdekte deze foto later pas op mijn iPhone.

6 comments:

Dorith said...

"Sex als wapen" Daar wil ik graag meer over weten! Een weerspiegeling van het niveau van de studente? Of misschien wel "wishful thinking"?

De Israel-bashers weten vaak van gekkigheid niet met wat voor originele argumenten ze moeten komen.

Israel blijft in het nieuws. Nu blijkt het de mossad te zijn die de familie bij Annecy heeft vermoord.... met of zonder sex?

Jan said...

Om maar eens te verduidelijken, wat het meisje van de IS (internationale Socialisten) met sex als wapen bedoelt.
Ze bedoelt vermoedelijk Tal Nitzan,een linkse socioloog (pseudo wetenschap) die in 2007 beweerde dat het Israëlische leger zich ten opzichte van de Palestijnen racistisch gedroegen, en zich schuldig maken aan oorlogsmisdaad omdat ze geen Palestijnse vrouwen wensten te verkrachten.

Ook zou het Israëlische leger hiermee willen aantonen, moreel superieur te zijn ten opzichte van de normen en waarden die de Arabieren ten aanzien van de medemens al jaren laten zien.


jelle said...

Dus als ik het goed begrijp moet ik 'n meisje van de Interntionale Socialisten verkrachten voor de zaak van de Palestijnen?
Nou zag ik die foto van 'n paar dames van dat comité, maar met 'n geleende hondelul zou ik 'r nog niet eens over willen gaan.

Jan said...

@Jelle, Niet alle vrouwelijke leden van de Internationale Socialisten zijn lelijkerds. Mona Dohle en Willemijn Wilgenhof bijvoorbeeld zou ik niet echt als onaantrekkelijk willen betitelen.

D. G. Neree said...

Dan wordt het tijd dat ze een burka aantrekken.

D. G. Neree said...

Dan wordt het tijd dat ze een burka aantrekken.