Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Friday, September 07, 2012

Stemadvies van Keesjemaduraatje

Stemadviezen geven is voor mij helemaal geen probleem. Een goede vriendin uit Geldrop vroeg mij wat ze moest gaan stemmen. Door middel van enkele gerichte vragen kon ik haar stemprofiel gemakkelijk bepalen. "Welke thema's zijn voor jou belangrijk?" vroeg ik haar. "Onderwijs" was het antwoord. "Ben je vóór Europa of ben je Eurosceptisch?". Ze gaf als antwoord dat Europa voor haar heel erg belangrijk is en dat de Euro in ieder geval moet blijven bestaan.

"Waar ben je bang voor?" vroeg ik nog. "Dat de SP mijn mooie villa afpakt". Ja dat doen ze, de socialisten. Je weet het maar nooit. Nou dat was dus een D66-advies. Maar ik heb haar toch nog als tip gegeven eens naar Mark Rutte te kijken en te bedenken dat hij de enige kandidaat is waarvan we zeker weten dat hij premier kan zijn.

Voor weer andere vrienden is het thema Israël heel erg belangrijk. Voor de pro-Israël fundis komen slechts vijf partijen in aanmerking: VVD, Christen-Unie, SGP, CDA en PVV. Ben je ook nog homosexueel, dan vallen SGP en CU af. Heb je een Marokkaanse vriend en stoor je je aan het taalgebruik van de PVV ("Marokkaanse Straatterroristen") , dan blijft VVD en CDA over. Het wordt uiteindelijk CDA voor deze vriend.

Mijn moeder heb ik aangeraden Christen-Unie te stemmen. Dus dat is ook een goede keuze, voor haar.

Alleen zelf weet ik het nog niet. Ik ben zwevende. Qua levensstijl en cosmopolitaans karakter ben ik een echte D66-er. Qua Islamkritiek ben ik PVV. Qua economische positie ben ik VVD. Qua solidariteit met de arbeiders ben ik SP.  Qua Euro en Europese Unie ben ik zwevende. Ik wil er niet helemaal uitstappen , maar er mag ook geen geld meer naar de Grieken en Spanje.

Dus als Mark Rutte nog even doorgaat met het hameren op het terugbetalen van al dat zuurverdiende geld, dan wordt het wel VVD. En als Freek de Jonge op de avond voor de verkiezingen opnieuw op de Staatstelevee Geert Wilders met de NSB vergelijkt, dan wordt het zeker een stem voor Geert.

No comments: