Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, November 05, 2012

Israëlische politie doelwit van Xtreme RAT

Bron: security.nl

Bij de aanval op de Israëlische politie die vorige week plaatsvond, werd de Xtreme RAT gebruikt. Dat beweert het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro. Politiefunctionarissen lieten weten dat vanwege een dreigende aanval met USB-sticks of cd-roms, alle systemen offline gingen. Ook mochten agenten geen USB-sticks meer op de politiecomputers en hun eigen computers aansluiten.

Volgens Trend Micro begon de aanval met een e-mail. Het bericht had als onderwerp 'IDF strikes militants in Gaza Strip following rocket barrage' en bevatte een RAR-bijlage. Dit bestand is in werkelijkheid de Xtreme remote access Trojan (RAT).

Deze malware werd eerder ingezet tegen Syrische opstandelingen. Via de Xtreme RAT is het mogelijk om informatie van de computer te stelen en die allerlei opdrachten te geven.

De nieuwste versie van de malware ondersteunt Windows 8, kan informatie van de microfoon en bureaublad stelen, alsmede wachtwoorden uit Chrome, Firefox, Opera en Safari stelen.

No comments: