Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Monday, November 05, 2012

Israëlische politie doelwit van Xtreme RAT

Bron: security.nl

Bij de aanval op de Israëlische politie die vorige week plaatsvond, werd de Xtreme RAT gebruikt. Dat beweert het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro. Politiefunctionarissen lieten weten dat vanwege een dreigende aanval met USB-sticks of cd-roms, alle systemen offline gingen. Ook mochten agenten geen USB-sticks meer op de politiecomputers en hun eigen computers aansluiten.

Volgens Trend Micro begon de aanval met een e-mail. Het bericht had als onderwerp 'IDF strikes militants in Gaza Strip following rocket barrage' en bevatte een RAR-bijlage. Dit bestand is in werkelijkheid de Xtreme remote access Trojan (RAT).

Deze malware werd eerder ingezet tegen Syrische opstandelingen. Via de Xtreme RAT is het mogelijk om informatie van de computer te stelen en die allerlei opdrachten te geven.

De nieuwste versie van de malware ondersteunt Windows 8, kan informatie van de microfoon en bureaublad stelen, alsmede wachtwoorden uit Chrome, Firefox, Opera en Safari stelen.

No comments: