Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, December 03, 2012

JMNA: Bestuurslid Mohammed Rabbae boycot alles uit Israël

Nog steeds is het thema Israël een bron van ergenis en ruzie binnen het Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam. Daar kan geen debatavond of vrouwenavond of leuk etentje tegenop. Zelfs de meest verstokte extreem-linkse en seculiere Jood, hoe solidair met de arme onderdrukte Palestijnen ook, ziet altijd nog wel een positief puntje in de Joodse staat of heeft er familie wonen of heeft er ooit in een kibboets gewerkt. Daar staat tegenover, dat er binnen het netwerk geen Marokkaan te vinden is, die positief tegenover Israël staat. Dus dat schiet niet op.

Intussen is de vroegere Groen-Links politicus Mohammed Rabbae tot het bestuur van het Joods Marokkaans Netwerk toegetreden en dat levert opnieuw geduw en getrek op. Wat is namelijk het geval? Mohammed Rabbae wil niet alleen de producten afkomstig uit de tegen het internationaal recht illegaal bezette Westelijke Jordaanoever boycotten, maar roept tijdens een demonstratie bij een citrusvruchtenimportbedrijf op om "Alles van Israël te boycotten". Welja toe maar.Het is de vraag of zo'n houding die in feite de ontkenning van Israël als Joodse staat betekent, wel in overeenstemming met de doelstellingen van het JMNA te brengen zijn. We hebben de afgelopen maanden verschillende keren laten zien dat de JMNA leden op het Facebookforum een erge hekel aan zionisten hebben. Maar als je de komende jaren toch met de Joodse leden door één deur moet, zal je toch wat meer verzoenende types in het bestuur moeten kiezen.

1 comment:

Jan said...

Het JMNA verhaal is hetzelfde waarom de linkse kerk de herdenking van de Kristallnacht nog steeds opvoert.
Het dient als middel om aan te tonen, dat ze niet antisemitisch zijn!

Ondertussen komen ze stap voor stap, en één voor één uit de Kast.