Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, May 17, 2013

Harry , doe het niet

Morgen, dat is vrijdag de 17e mei 2013, zal, als de Heer het wil en ik betwijfel of Hij het wil, maar wie ben ik, het Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) , staande voor de apotheek van de oude mijnheer Ouwerkerk te Castricum, oproepen de schoonheidsproducten van de firma Ahava uit Israël te boycotten. Waarschijnlijk weet Harry niet welke herinneringen aan deze plaats Torenstraat 64 te Castricum verbonden zijn. Ik weet wel, dat er geen plaats in Castricum is die nog meer goede en heel slechte herinneringen bij mij oproept.

Kijkt Harry vanaf de oude Fortisbank naar het Oosten, dan ziet hij de Maranathakerk waar ik elke zondag weer naar toeging, netjes op een rij, het oudste king achter de vader en moeder aan en dan ik en dan nog twee kleinere broertjes.  Dat was een soort show van gelukkige en ook minder gelukkige gezinnen, die na elkaar de harde banken inschoven om de eredienst bij te wonen.  

Vanaf de huidige apotheek Ouwerkerk naar het westen kijkende ziet hij de Brink liggen, waar ik met de padvinders op zaterdag de autos waste, om geld voor de club te verdienen. Op de Brink werd elke jaar aan het einde van de zomer de rommelmarkt van de jongerensociëteit De Bakkerij gehouden, waar ik ook mijn eerste vriendin ontmoette, op die rommelmarkt dus.

Kijkende naar het Noord-Westen, ziet de geachte afgevaardigde het grote huis van dokter Dekker liggen, die met grote voortvarendheid een verstuikte enkel verbond, nadat ik met teveel enthousiasme van de trap afgesprongen was en verkeerd terecht gekomen.

Op de plaats zelf, waar nu de apotheek is en waar tot voor kort nog de Fortisbank, haalden we altijd bij het bloemenstalletje bloemen voor mijn moeder, als ik weer eens op bezoek ging. En in de Fortisbank waren aardige meisjes achter de balie, die mijn moeder hielpen als ze weer eens niet met het internet om kon gaan en dus geen geld kon overmaken.

Loop je weer richting centrum, dan kom je bij de snackbar, waar we na de catechesatielessen heengingen om een kroket te eten. Ook dan weer met de nodige conversatie met meisjes en de daarbijbehorende stoerdoenerij.

De heer van Bommel moet zich realiseren dat hij zich op Heilige Grond begeeft en dat een protest tegen de producten van Ahava op deze plek eigenlijk gelijkstaat aan heiligschennis. Dit is Maduraatje-territory. Dan heb ik het nog niet eens over argumenten, zoals dat het op dit moment hypocriet is te protesteren tegen de productie van schoonheidsproducten , terwijl in Syrië de bevolking wordt gebombardeerd en de vrijheid in Egypte wordt bedreigd, om over Gaza maar te zwijgen.

Gelukkig gaat de Joods-Christelijke pastor Ben Kok de eer van het Heilige Land verdedigen door ter plekke een open brief aan Harry van Bommel voor te lezen en uit te delen. Dat pamflet kan je hier lezen:
http://tora-yeshua.nl/2013/05/open-brief-aan-harry-van-bommel-sp-nalv-zijn-anti-israel-demonstratie-in-castricum-nh/

Vanuit Nederland en andere landen is een actie op gang gekomen om bij juist deze apotheek de schoonheidsproducten van Ahava te kopen. Ze zijn ook in staat de spullen op te sturen.
Ook vanuit dit blog klinkt nu de oproep:

Koopt Israëlische waar, dan helpen wij elkaar!

3 comments:

Keesje Maduraatje said...

reactie op de website van Ben Kok: Tora-yeshua.nl:

Op 17 mei 2013 @ 15:39 schreef Paul Jansen
Goede brief Ben. Vandaag weer bevestigd in Castricum waar ik de eer had samen met jou en anderen de actie van van Bommel op te mogen fleuren met een fris tegen geluid en vlaggen en een groot spandoek. Geslaagde actie van onze groep en dat nog wel met 7 mensen sterk en misschien wel een nieuwe gemeente tot gevolg. God is groot! Halleluja!!!!

Shalom,

Paul

Op 17 mei 2013 @ 17:10 schreef Ben

Hi Paul, tot zo in Opperdoes.
Heb je nog foto’s gemaakt? Stuur ff door.
Fijn dat je van de partij was,
shabbath shalom
Ben

Keesje Maduraatje said...

Luister naar Ben Kok!!
De politie stond Harry van Bommel al op te wachten bij het station Castricum.
Daarn nog eens Ben Kok die een open brief aan de parlementarier voorlas. er zijn wel eens succesvollere acties van de SP geweest.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.578619758825338.1073741828.100000319563780&type=1

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=578685282152119&set=a.578619758825338.1073741828.100000319563780&type=1&theater

Jan said...

Misschien niet geheel ter zake, maar ik constateer op dit moment, dat Egypte de grens met Gaza heeft gesloten, totdat de gekidnapte politiemensen zijn vrijgelaten.
Feitelijk betekend dit dat de Palestijnse bevolking volgens de SP definitie collectief worden gestraft.
Ik ben dus benieuwd hoe hierop door de vrienden van de Palestijnen op wordt gereageerd!!