Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, May 04, 2013

Vriendin van Assad stapt uit bestuur van DocP

Nu is ze toch echt te ver gegaan! Sonja van den Ende heeft met haar Mediawerkgroep Syrië en het initiatief "Oorlog is geen Oplossing" zoveel steun aan Syrische dictator Assad gegeven, dat zelfs haar Palestijnse vrienden er genoeg van hebben.
Precies een jaar geleden trad Sonja van den Ende toe tot het bestuur van de "Stichting Diensten- en Onderzoekscentrum Palestina", ook wel DocP genoemd. Deze stichting houdt zich vooral bezig met het boycotten van Israël en is een samenwerkingsverband tussen verschillende radicale anti-Israëlgroepen. (zie ook het verslag van de oprichtingsvergadering) De voorzitter is, hoe kan het ook anders, de Rotterdamse kunstenaar Benjie de Levie, die we nog kennen van de Nederlandse Gazaboot en van het Palestina Komitee.

Na precies een jaar wordt Sonja van den Ende officieel bij het register van de Kamer van Koophandel als bestuurslid uitgeschreven. Wat kan daarvan de reden zijn? Is Sonja te radicaal geweest? Heeft ze een veroordeelde terrorist in het bestuur gehaald? Nauwelijks denkbaar dat dit soort acties een smet op haar SP-blazoen werpen. De overgebleven bestuursleden hebben nog wel ergere dingen gedaan.

Door de openlijke steun aan de Syrische leider Assad, die er zelfs toe leidt, dat Sonja het doorsnijden van kelen door Syrische soldaten openlijk in twijfel trekt, (dit doen soldaten niet), schopt ze de pro-Palestijnse activisten gemeen tegen de schenen. Je mag wel je mond houden, maar niet steun aan Assad betuigen.

Er is nog een tweede belangrijke reden voor het aftreden van Sonja van den Ende. In de Mediawerkgroep Syrië werkt ze samen met Ruben Rosiers (Vlaamse N-SA/NDP en voorzitter NSV).   (Op de foto tijdens een actie voor Syrië Den Haag 15 september 2012). Ruben Rosiers beschrijft zichzelf als: " anti-imperialist en solidarist", wordt echter door anderen in Vlaanderen als "neo-fascist" beschreven.
 
Natuurlijk hebben we meteen even aan de ordedienst van het Palestina Komitee, onze eigen stalinist Rik Min , gevraagd of hij inderdaad nu samenwerkt met een rechtse extremist. "Geen Commentaar" is zijn antwoord.

2 comments:

Jan said...

Ik begrijp dat Sonja van der Ende nu persona non grata is in de anti Israel beweging, totdat alle neuzen weer één richting op wijzen.

Je zou kunnen zeggen dat de symbiose tussen het gedachtegoed van extreemrechts en extreemlinks tijdelijk uit balans is.

Mediawerkgroep Syrië said...

Beste

De groepering Oorlog is geen Oplossing en Sonja van den Ende staan los van de Mediawerkgroep Syrië.

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/05/26/oorlog-is-geen-oplossing-staat-los-van-de-mediawerkgroep-syrie/