Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, August 11, 2014

Islamic Relief drukt stempel op Gazademo

Rond de duizend betogers trotseerden afgelopen zondag de regen in Utrecht, om tegen de oorlog in Gaza te demonstreren. Voormalig SP-prominent Anja Meulenbelt was ook weer van de partij. Andere aanwezige 'usual suspects' waren Mohammed Rabbae en Een ander Joods Geluid.
Judith Sargentini (Groenlinks) hield een moedige toespraak waarin ze de raketten van Hamas veroordeelde. Eindelijk eens een linkse politica die naar een oplossing van het Midden-Oosten-conflict streeft, maar dat werd haar niet in dank afgenomen. Boe-geroep en schelden maakten haar speech verder onhoorbaar. De organisatoren probeerden door middel van het afspelen van soera's uit de Koran haar vloeken in de kerk teniet te doen.

Het bidden en afspelen van versen uit de Koran waren niet de enige tekenen die erop wijzen dat de hele Pro-Palestina-Beweging in snel tempo aan het islamiseren is. Tijdens één van de toespraken werden de moslims van de niet-moslims gescheiden, door de moslims op te dragen een bepaald handgebaar te maken en de niet-moslims moesten een minuut hun mond houden, wat op zich geen slecht idee was. Maar het indelen van de mensheid in moslims, en niet-moslims, dat is het begin van een racistische discriminatie. Ik wil het maar even waarschuwend naar voren brengen.

Ik sprak tijdens de demonstratie met beroepsdemonstrante en 'boos vrouwtje' Jose van Leeuwen, ten einde mijn grote zorg over het bidden en de islamitische preken uit te spreken. Wat doet een seculier iemand als Jose hiermee? Nou daar was ik toch helemaal mee aan het verkeerde adres. "De Christenen voor Israël bidden toch ook, en daar heb jij blijkbaar geen moeite mee", voegde ze me, al sjekkiedraaiend, toe. Daar had ik dan niet meteen iets op terug te zeggen.

Vanaf het podium werd met regelmatige tussenpozen opgeroepen de collecte van de "Islamic Relief" te steunen. Er lopen mensen door het publiek die geld voor deze organisatie ophalen. Tevens was er een standje van deze organisatie aanwezig. Zoals we weten is de Islamic Relief een Hamas-mantelorganisatie, die in Israël om die reden verboden is.

Nadat mij duidelijk was geworden dat de gazademo van afgelopen zondag te Utrecht aan de Hamas-ondersteuners ten prooi was gevallen en dat de Nederlandse activisten daar geen weet van hebben, ofwel daar niets tegen wensen te ondernemen, keek ik nog eens scherp om mij heen. Amin Abou Rashed, ook wel Abou Eénarm genoemd, vanwege zijn ene ontbrekende arm, blijkt een prominente rol in het geheel te spelen. Hij staat bij het podium en spreekt met verschillende organisatoren. Zoals we weten heeft Amin Abou Rashed  een grote betrokkenheid in de internationale moslimbroederschap en wordt gezien als de financier van Hamas in Nederland.

(Geheel links met pet: Amin Abou Rashed)

De regen hield niet op en de demonstratie kabbelde voort. Er werd opgeroepen toch vooral geen Joden te discrimineren maar de volgende spreker benadrukte dan weer dat "Israel niet bestaat en ook nooit bestaan heeft". Tegen zoveel ontkenning van de realiteit is geen kruid gewassen. Het wordt tijd weer eens terug te keren naar de thuissituatie. Tot de volgende keer.
 

No comments: