Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, August 09, 2014

Palestijnen mogen geen ballonnen meenemen

De organisatie van de zoveelste Gazademo, aanstaande zondag 14:00 uur in Utrecht, wordt overschaduwd door een discussie van environmentale aard:  Mogen er wel of geen ballonnen medegebracht worden?
De planeet gaat zwaar gebukt onder het vele afval dat de mensheid voortbrengt en de Palestijnse ballonnen zouden wel eens een druppel kunnen zijn, die de emmer doet overlopen. Christenen en andere ethnische minderheden, die op een berg in Irak zitten en verhongeren, het is erg. Kinderen in Gaza die niet meer veilig in hun UN-school ziten, het is vreselijk, maar het probleem van de Palestijnse ballonnen in Utrecht moet zeker eerst in een plenaire meeting besproken worden voordat we zondag de straat opgaan.

2 comments:

Jan said...

Dit is misschien wel tekenend voor een beweging, die alleen nog maar via ideologisch bepaalde en uitgezette lijnen mogen redeneren, en handelen. De domme mens ten voeten uit, en o zo gevaarlijk (Bonhoeffer)

HansBodhi said...

Ze mogen alleen balonnen die vantevoren met een zacht plofgeluid waarschuwen dat ze lek raken, zodat je ze alvast richting prullebak kunt brengen vóórdat ze knallen. Soort knockonroof ballon....