Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, August 16, 2014

Symbolen van de Moslimbroederschap

Een ideologie kan nog zo wreed en krankzinnig zijn, er lopen altijd wel een paar goedgelovige dummies achteraan. Het was even aan onze aandacht ontsnapt, maar dankzij een filmpje in het Cees Grimbergen programma Rondom Gaza, weten we nu dat ook bestuursleden van Een Ander Joods Geluid (EAJG) gewoon achter de symboliek van de Moslimbroederschap aanlopen.

Anneke Mouthaan, in een rolstoel gezeten, toonde  tijdens de Gazademonstratie van zondag 3 augustus, het zogenaamde Rabia-teken, van de Egyptische moslimbroeders. Het teken wordt beschouwd als ondersteuning van terrorisme.

Wat is het viervingerige Rabiateken?
Het Rabia-teken, gesymboliseerd als R4BIA of ookwel R3BIA, is een teken met de hand , waarbij vier vingers worden opgestoken. Het teken verschijnt voor het eerst in Augustus 2013 in de Egyptische sociale media en bij protestmarsen in Egypte. Het wordt gebruikt door demonstranten en activisten die daarmee protesteren tegen de staatsgreep van generaal Sisi.

Het teken is vernoemd naar het Rabia plein in Cairo, waar een lange veertig dagen durende sit-in staking werd gehouden, die met harde hand weer neergeslagen. Egyptische regeringsmedia beschouwen het teken als ondersteuning van de terreur van de moslimbroederschap.

De tekst "Silence Kills", dat onder op het bord van Anneke Mouthaan staat, slaat dus op het vermoorden ,door de Egyptische regering, van moslimbroeders in Egypte. Het heeft niets te maken met de Gazaoorlog.
Of het zou moeten zijn dat het bestrijden van Hamas gezien wordt als aanval op de moslimbroederschap en dan heeft ze weer een punt.

In de diverse Gazademonstraties, in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, werden vaker balonnen en borden met tekens van de moslimbroederschap meegedragen. De naïeve- en onwetende activisten hebben vaak niet door dat ze onderdeel zijn van een wereldwijde verspreiding van de ideologie van de moslimbroederschap. Zo ook Anneke Mouthaan.

Wie is Anneke Mouthaan?
Anneke is één van de oprichters van Een Ander Joods Geluid, (2001, met Hajo Meijer) een groep die het Joods-zijn zoveel mogelijk verloochent en alvast plat op de grond gaat liggen voor de vijand. Als je ze een schep in handen geeft, gaan ze ook alvast een graf voor zichzelf graven. Maar wel heel populair bij islamitische organisatoren van anti-Israëlische demonstraties, want die kunnen dan zeggen: " Kijk maar, ik ben geen antisemiet, want er zijn Joden bij".
Anneke Mouthaan schrikt er niet voor terug om in Jeruzalem-Oost de ordetroepen van de Israël te hinderen door op de grond te gaan zitten, als er tegen demonstratie opgetreden wordt. Ze heeft de voormalige Fatah-terrorist Khaled Abu Zaid voorgesteld aan Anja Meulenbelt, die later met de man trouwde.

Een ander opzienbarend feit uit de levensgeschiedenis van Anneke Mouthaan is, dat ze in een jappenkamp heeft gezeten en dat twee van haar broers zijn vermoord door Indonesische terroristen. Geen reden voor haar te twijfelen aan het nut van terreur. Ze noemt de groep die haar broers vermoordden nog steeds "Vrijheidsstrijders"

 Voer voor pschiaters dus als een vrouw die al zoveel heeft beleefd, nu met een symbool van de moslimbroederschap gaat rondrijden. Stockholmsyndroom?1 comment:

Jan said...

700 onschuldige burgers in Syrië vermoord door de nieuw loot aan de stam van de radicale Islam.
Ik hoef de motivatie hiervoor natuurlijk niet te uit te leggen.
Ook vanuit de linkse beweging dodelijke stilte, in contrast met de hysterische verontwaardiging over dode kinderen in Gaza.
Ook daarover waren ze niet geintereseert in de waarheid. Een Ander Joods Geluid, heeft zich al jaren geleden uitgeleverd aan de vijanden van alles wat Joods is, en die kunnen geen kant meer op.

Misschien ten overvloede, maar dit fenomeen is wat Dietrich Bonhoeffer al in 1945 heeft uitgelegd, als de domme mens, dat geen gebrek aan intelligentie is, maar moreel tekort.