Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, September 25, 2014

Frank van der Linde: "Ga plat op de grond liggen"

Burgemeester van der Laan weet  echt niet meer wat hij doet! De ene dag veroordeelt hij het bestormen van een theatervoorstelling van de Israelische actrice Lia König, door activisten van Back to Palestine onder de bezielende leiding van beroepsactivist Fank van der Linde. Twee dagen later nodigt hij dezelfde activisten uit om in zijn woning te komen praten over deëscalatie. Dat verschijnsel , ook wel wegkijken of theedrinken genoemd, heeft veel weg de goedgelovigheid in het toneelstuk "Biedermann und die Brandstifter". Waarbij het nog de vraag is of Frank van der Linde nu de Biedermann of de Brandstifter (Herr Schmitz) is. Of het is een dubbelrol, dat kan natuurlijk ook.Frank van der Linde, de activist, mag dus meepraten met Joden, Moslims en seculieren (wat is hij zelf eigenlijk) en gaat direct na het verlaten van de ambtswoning al weer verder met het verdachtmaken, verdeeldheid zaaien en opstoken. "Een bepaalde groep Joden (onder leiding van het CIDI) framen kritiek op Israël als antisemitisme". Deze zin geeft een inkijkje in de duistere ziel van Frank van der Linde, die zelf zo graag leiding aan mensen geeft. Alsof het CIDI leiding aan een groep mensen zou geven en die doen dan wat het CIDI zegt. Het moet niet gekker worden.

Daarna wendt Frank van der Linde zich nog tot de Hamasvriend Jaap Hamburger. "Daar denk jij volgens mij heel anders over", schrijft hij. Frank denk natuurlijk: Als ik me maar richt tot de Joden die altijd plat op de grond gaan liggen, dan komt het allemaal wel goed.

Burgemeester van der Laan wil de partijen nader tot elkaar brengen en nodigt met zekere hand een relnicht, die helemaal geen vrede wil, uit.

4 comments:

Anonymous said...

zionisme is het streven naar een eigen staat in het oude land, met Jeruzalem als hoofdstad.

Aangezien Israel nu de joodse staat is, is antizionisme feitelijk het strijden tegen die staat en dus geïnstitutionaliseerd anti-semitisme.

Anonymous said...

Bovendien is sinds 1948 het "zionisme' geannihileerd, dus anti-zionisme is een lege, holle term. Het is echter door Israel-/Jodenhaters gelijkgesteld met bezetting, imperialisme en genocide, geheel in de lijn van de postmoderne policor 1984 (of 2014) double speak, waar de slachtoffers de daders zijn en de daders de slachtoffers.

Het is wel interessant om te zien, hoe de leugen (dat wat overblijft als de waarheid aan de kant wordt gezet) langzaam door de werkelijkheid in de tang wordt gegrepen. Interessant, maar gruwelijk in zijn consequenties.

Anonymous said...

Want de leugen wordt niet graag opgegeven. Joden moeten gewoon als altijd slachtoffers zijn, zoals eens een dief altijd een dief is. Ze moeten in die rol blijven, anders qordt de eigen schuld nooit meer uitgewist.

excuus voor de meerdere posts, maar niet alles is in 1 minuut te zeggen.

De leugen is wijdverbreid: 90% is bullshit. Wee de leugenaars, die het bittere zoet noemen en het slechte goed.

Je zou er bijna religieus van worden.

Jan said...

De huidige politieke elite zou je kunnen vergelijken als een familie waarin men trouwt met neven en nichten. Politieke inteelt, die net zo destructief is op lange termijn.

Eberhard van der Laan is net als Job Cohen een slappeling, die wegkijkt en denkt met een gezellig kopje thee elk probleem te kunnen oplossen.

Maar ook het CIDI had nooit op de uitnodiging van de Burgemeester moeten ingaan, want daarmee heeft het CIDI en niet voor de eerste keer dit soort mensen een vorm van legitimiteit gegeven.