Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, October 26, 2014

Kristallnacht herdenking 2014 vast in handen van Christenen, Moslims en Hamasaanhangers

Niets blijft ons antifascisten bespaard. De naam van de herdenking is al fout. 'Kristallnacht' is de eufemistische benaming die de fascisten aan de grootste Duitse pogrom vóór de Tweede Wereldoorlog gaven. In Duitsland zelf wordt deze door nazis georganiseeerde anti-Joodse gewelddaad met 'Pogromnacht 1938' betiteld.

Het is nog steeds een raadsel waarom de Progromnacht 1938 in Nederland herdacht moet worden. Hebben de communisten zich destijds in 1938 zo heldhaftig gedragen dat er iets gevierd moet worden?  Nee! Is er in Nederland iets als een Pogromnacht geweest?  Niet voor de Tweede Wereldoorlog. De Pogromnacht is één van de grootste nederlagen in de antifascistische strijd ooit en toch willen de Rene Danens, de Anja Meulenbelts en de Abupessoptimisten dit absoluut vieren. We weten niet waarom.

En dan zijn deze organisatoren nog mensen zonder bloed aan hun handen. Nog erger wordt het als de Internationale Socialisten en het Komitee Marokkaanse Arbeiders ,overtuigde Hamas-aanhangers, deze Pogromnacht willen vieren.

Nu zijn we weer een paar jaar verder en we vragen ons af: 'Hoe wordt de Pogromnacht in 2014 herdacht?'  Wie schetst onze verbazing en dat van vele andere huisvrouwen, als we moeten lezen dat nu ook de Christenen zich met het festijn gaan bemoeien. Kerk in Actie soepsiediëert de 'Kristallnachtherdenking 2014'. Laat dat gegeven even over je tong glijden en smelten.

De afgelopen jaren was de Kristallnachtherdenking vast in handen van ex-communisten en communisten. Nu komen de christenen erbij en dat zullen we weten.  Dominee Arjan Plaisier, scriba van de synode van de Protestantse Kerk Nederland, zal zijn opwachting maken en zijn visie op de Pogrom geven.    

Als de christenen meedoen en een Pogrom herdenken waar ze gelukkig zelf part nog deel aan hebben gehad, niet als slachtoffer en niet als dader, dan kunnen de islamitische medelanders niet achterblijven. Het usual suspect Fatima Elatik zal dan ook haar opwachting maken en haar visie over haat tegen Joden kenbaar maken.

Na Fatima Elatik en de Scriba van de Ukelele der Kerken, denk je dat je het ergste gehad hebt. Even doorbijten en wegslikken. Nee, dan komt ook nog Sharon Gesthuizen van de SP voorbij en wil ook nog iets zeggen. De SP notabene die de laatste jaren steevast de terreurbeweging Hamas heeft gesteund en daar pas onlangs een beetje van teruggekomen is.

Misschien wordt het tijd, dat we weer met zijn allen , met Israelische vlaggen, bij dit evenement gaan staan om duidelijk te maken dat moslims, communisten en christenen op zich niks met deze Pogrom te maken hebben en dat ze ergens anders hun feestje moeten gaan vieren.


3 comments:

Jan said...

Het uiteindelijke doel van de hier genoemde personen en organisaties is de gebeurtenissen uit die periode in een hedendaagse context te plaatsen, hoe irrelevant dit ook mag zijn. Revisionisme dus.
Ook speelt natuurlijk het structureel aanwezige antisemitisme in deze ideologische beweging, een hinderlijke rol, die jarenlang tegengesproken kon worden door te wijzen op het feit, dat de herdenkers van het leed dat de Joden in de vorige eeuw is overkomen toch zeker niet konden worden verweten antisemitisch te zijn.
De truc hier is, dat de linkse beweging niet vijandig staat tegenover dode Joden, en daarmee lange tijd de rest van de wereld een rad voor ogen heeft gedraaid.
Maar dat dit jarenlang mogelijk is geweest, en nog is, kan je ook de Joodse vertegenwoordiging kwalijk nemen, die zich tot op heden niet duidelijk tegen deze fascisten uitspreekt.

N.C Woord said...

Hamas-vrienden herdenken opnieuw de Kristallnacht

Dat beroepsactivist René Danen er een levenstaak van heeft gemaakt om Geert Wilders te bestrijden, moet hij weten. Zelf lijkt het me nuttiger om de PVV-leider in de politieke arena te bestrijden. De juridische vervolging van Wilders is immers een heilloze onderneming. Het proces liep uit op een zegetocht voor Wilders en zijn advocaat Bram Moszkowicz en op een debacle voor de benadeelde partijen, waaronder Danens stichting Nederland Bekent Kleur (NBK).

Ronduit stuitend is een ander onderdeel van de Wilders-bestrijding, de komende herdenking (op 9 november) door NBK van de Duitse Kristallnacht van 1938. Deze herdenking is een NBK-initiatief uit de jaren 90 van de vorige eeuw. Ook deze bijeenkomsten hadden een politiek karakter. Zo ging het in november 2001 meer over Pim Fortuyn dan over de Jodenvervolging.

Hollandse Haider
Vanaf 2002 liet NBK enkele jaren verstek gaan, nadat het in diskrediet was geraakt als fanatiek bestrijder van Pim Fortuyn. De namen Nederland Bekent Kleur en Internationale Socialisten stonden op de Stop de Hollandse Haider- affiche die symbool stond voor de demonisering van Fortuyn.

In 2008 blies Danen de herdenking nieuw leven in. Plaats van handeling is sindsdien een Joods verzetsmonument voor het stadhuis van Amsterdam. De rentree in 2008 werd een gênante vertoning. Ed van Thijn en Mohamed Rabbae hielden toespraken waarin de opmars van Wilders werd verbonden aan de Kristallnacht. Wat voor bezwaren je tegen de PVV kunt koesteren, het is onzin om deze partij te koppelen aan een door de nationaalsocialistische overheid aangemoedigde pogrom waarbij 267 synagogen en 7500 Joodse winkels werden vernield en waarschijnlijk 236 Duitse burgers van Joodse afkomst werden vermoord.

Godsdienstvrijheid voor moslims
Vorig jaar spraken wethouder Freek Ossel, rabbijn Awraham Soetendorp, Eduard Nazarski van Amnesty International en de jongerenimam Yassin Elforkani. Opnieuw ging het over Wilders, terwijl er werd gezwegen over het geweld en de bedreigingen, waar Joden vandaag de dag in Amsterdam te maken hebben. De imam hield vooral een pleidooi voor eigen parochie over de godsdienstvrijheid voor moslims.

Hoe diep het medeleven van Elforkani met vervolgde Joden is, bleek enkele maanden later. Op 29 mei 2010 was de jongerenimam medeorganisator van een islamcongres in het hoofdstedelijke Mövenpick-hotel. Hij trad op als begeleider van dr. Salah Soltan, een aan de Moslimbroederschap verbonden islamgeleerde die op een tv-zender van Hamas heeft beweerd dat Joden het bloed van ongelovigen gebruikten om matzes te maken.

Allochtonenweblog
Stuitend is ook de nauwe samenwerking tussen Nederland Bekent Kleur en de Internationale Socialisten (IS), die vorig jaar hun krantjes verkochten rond de herdenkingsplek. In een rapport voor het ministerie van Binnenlandse Zaken omschreef onderzoeker Hans Moors de IS als “de belangrijkste organisatie binnen socialistisch extreemlinks”. De prominente trotskiste Miriyam Aouragh heeft in een artikel op het Allochtonenweblog (9 november 2008) verklaard dat zij actief is voor beide organisaties, NBK en IS.

(…)

Carel Brendel is schrijver/journalist en heeft daarnaast zijn eigen weblog: Het verraad van links.

http://www.thepostonline.nl/2010/10/29/hamas-vrienden-herdenken-opnieuw-de-kristallnacht/

N.C Woord said...

Nothing has been changed dus.....