Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, November 08, 2014

Jullie doen Anja pijn !!

De afzegging van dominee Arjan Plaisier, als spreker bij de Kristallnachtherdenking, heeft diepe indruk op de ex-SP-Senator Anja Meulenbelt gemaakt. Woendende reactie op haar Facebook-account, dat overigens voor niet-vrienden is afgeschermd.
Volgens Anja is het CIDI, Dagelijkse Standaard en Likoed Ned , die de dominee onder druk hebben gezet. Ook Christenen uit zijn eigen achterban, hebben Arjan Plaisier onder druk gezet.
Interessante opmerking van Anja is, dat er tijdens de Kristallnachtherdenking nooit iets over Israël gezegd zou zijn. Zoals gewoonlijk draait ze weer om de feiten heen. Als het Palestina Komitee , de Internationale Socialisten en het KMAN, meedoen aan een herdenking van de Kristallnacht, dan is dat per definitie al tegen Israel. Dat zijn namelijk organisaties die Israel van de kaart willen vegen. Daarom horen dat soort organisaties niet op een Kristallnachtherdenking. Bij elke andere herdenking mogen ze graag tegen racisme protesteren.
Anja roept haar aanhangers op, toch naar de Kristallnachtherdenking te gaan. Dat is ook wel nodig, want het ziet er naar uit dat met het wegvallen van de Christenen , het een heel klein zielig clubje wordt.

1 comment:

Jan said...

Anja omringt zich met mensen die vooral haar vertellen, hoe geweldig ze is. "Lieve Anja" is een vaak gebruikte aanhef op haar weblog.
Anja Meulenbelt is moreel failliet, en de dag dat ze het woord "Israël" inwisselt voor het woord "Jood" is "slechts een kwestie van tijd.