Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, January 25, 2015

PEGIDA Oslo verliest zijn baan


Nu vallen er hele harde klappen in het land waar het ijs nooit smelt. Max Hermansen (54), de leider van PEGIDA Noorwegen, organiseerde een demonstratie tegen de islamisering van Europa en raakte prompt zijn baan kwijt. De onderwijzer geeft les aan twee openbare scholen. Bovendien heeft Max Hermansen een part-time baan bij een bureau voor stageplaatsen in service en transport, waar veel moslimleerlingen gebruik van maken. Door zijn uitspraken tijdens de demonstratie, vindt de directie dat zijn profiel niet meer aansluit bij het beleid van de school. Weg part-time baan.

"Na de eerste Pegida mars werd ik gebeld door Opplæringskontoret. Ze hadden een beleidsgesprek gevoerd en besloten  dat ik, vanwege mijn PEGIDA-betrokkenheid, in het voorjaar niet meer les hoefde te geven.  Ik antwoordde dat we een mondelinge overeenkomst hadden, maar er werd vervolgens verteld dat er geen schriftelijke overeenkomst kwam." zegt Max Hermansen tegen de Noorse krant Aftenposten.

Volgens Hermansen hield hij 5-6 logistieke cursussen voor ongeveer 120 studenten in de afgelopen vier jaar. De meeste leerlingen hebben een islamitische achtergrond.

De Pegida leraar is er nu ziek van geworden en kan ook niet meer op de openbare scholen lesgeven.
Er wordt kritiek op hem uitgeoefend, omdat hij demonstreert , terwijl hij ziek is.

Geblokkeerd van Facebook
Hermansen zegt dat hij in de afgelopen dag is geblokkeerd van Facebook, zowel als individu en als beheerder van de Pegida groep die hij beheert.

"Het is jammer dat het politiek correcte Facebook weer toe slaat. Het gaat over kritiek op de profeet Mohammed", zegt hij tegen Aftenposten.

No comments: