Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, March 24, 2015

Ook Peter Breedveld roept nu: "Appa is een antisemiet"

Hij krijgt het bijna niet over zijn lippen en het doet hem pijn, maar Peter Breedveld van het beruchte blog Frontaalnaakt, schrijft vandaag, dat Esther Voet van het CIDI gelijk heeft: "Ik moet Esther Voet dus gelijk geven. Als je grossiert in antisemitische stereotyperingen en je neemt er geen afstand van, kun je beter niet spreken op een antiracismebijeenkomst." Wat was er gebeurd?

Het platform Stop Racisme en Uitsluiting organiseert een demonstratie van de Dam naar het Museumplein te Amsterdam. Dankzij de jarenlange ervaring van René Danen en Lonneke Lemaire en de brede opzet die het platform in de Jaren Negentig nog had, lukt het enkele landelijk bekende bij de demonstratie te betrekken. Humberto Tan komt spreken. Anja Meulenbelt staat voor het podium en Ahmed Marcouch spreekt zijn steun uit. Ook de CIDI voorzitter, Esther Voet en de FNV spreken steun voor de doelstellingen van het platform uit. Wie kan er nou vóór racisme zijn? Alle kansen dus, om er een leuke solidaire dag van te maken.

Wie schetst onze verbazing en dat van vele huisvrouwen, als blijkt dat er twee Hamas-aanhangers en een antisemiet op het podium verschijnen.

-Hella Baan (Internationale Socialisten; bekend vanwege ondersteuning van Hamas)
-Abulkasim Al-Jaberi (Back to Palestine; blokkeren van de Israelische ambassade; verstoren van een theaterbijeenkomst van een Israelisce actrice )
-Appa (rapper; bekend van de uitspraak "Fuck de Talmoet")

Op filmpjes die door de Zwarte Pietenbeweging op Youtube worden gezet, staat Esther Voet van het CIDI woedend voor het podium als Abulkasim Al-Jaberi spreekt. Niet omdat hij de bevriende staat Israël als "Zionistisch Entiteit" aanduidt. Ze is deze retoriek van de moslimbroederschappen wel gewend. Nee, Abulkasim durft het om Diederik Samson, fractieleider van de PvdA een racist te noemen. De maat is vol. Esther vertrekt en gaat thuis in bad liggen. Hoe ik dat weet? Fingerspitzengefühl, Ying Yang, Gado-Gado.

We zien ook een woedende rabbijn Simon Bornstein naar Abulkasim Al-Jaberi lopen en bezwaar maken tegen zijn haatzaaiende speech. Lonneke Lemair (Angola Comitee, Chili-Komitee, CPN) klopt Abulkasim nog op de schouder. De boodschap is duidelijk. Na zaterdag kan het niemand meer ontgaan dat de moslimbroederschap zich heeft verenigd met de resten van wat ooit een brede antiracistische beweging was.

Bij werkelijk iedere demonstratie in Amsterdam, of het nu over Hamas, Zwarte Piet, Racisme, Feminisme of het Maagdenhuis gaat, komen dezelfde Abulkasim Al-Jaberi, de Hamas fan-girls, de Zwarte Pieten en Frank van der Linde opdraven. Door de ongenuanceerde moslimbroederschappenretoriek en zwartepietengelul maken ze in feite een hele brede en noodzakelijke beweging tegen racisme kapot. Of is het zo, dat de antiracismebeweging zijn langste tijd heeft gehad en dat de Hamasfanclub zich nu aan de resten tegoed doet?

In ieder geval wordt het steeds moeilijker mee te doen als de organisatoren al zo haatzaaiend zijn.
(foto: Maarten Brante)

1 comment:

Jan said...

Peter Breedveld zijn artikel gelezen te hebben, laat bij mij de indruk achter gewoon kwaad te zijn op Appa, omdat deze zich heeft laten ontmaskeren als een antisemiet. Hierdoor is Appa voor Breedveld immers niet meer bruikbaar!
Zelf is Breedveld het beste te omschrijven als een Schrijftafelantisemiet, en dan doe ik hem niets tekort.