Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, March 17, 2015

Verwarring over Islamofobie

Op de Facebook site van het Platform Stop Racisme en Uitsluiting ontstaat een interessante discussie over de demonstratie van aanstaande zaterdag 21 maart 2015. Op de poster van de manifestatie (13:00 uur Dam Amsterdam) worden vier thema's om tegen te demonstreren genoemd. Groot in het zwart bovenaan: "Racisme & Islamofobie" en onderaan in een onduidelijk rood: "Afrofobie & Antisemitisme".

Voor mij is de boodschap glashelder. Negers en Joden staan weer onderaan en de moslims staan bovenaan. What's new? De organisatie die al vaker te kennen heeft gegeven, dat de poorten voor islamisering wagenwijd open behoren te staan, trekt weer alle registers.

Toch is er nog een gelegenheid tot vragen stellen. Kritische vragensteller Mick Blok laat in de reaguurderspanel van het forum weten: Antisemitisme dan anti-arabisme. Islamofobie dan judofobie. Moslimhaat dan Jodenhaat. Anders ongelijk zware woorden voor hetzelfde.
Geen speld tussen te krijgen, zou je zeggen. Gelijke monniken gelijke kappen. Gaza-activiste Jose Mooren vindt echter dat Mick niet zo moet zeiken:Kijk even naar het onderzoek van Ineke Valk! Zie Platform enz hierboven. Het heet nu eenmaal zo. en de mensen willen de term handhaven. Homofobie betekent ook niet dat je bang bent voor een homo.
Dus in deze redenering is fobie niet hetzelfde als ergens bang voor zijn, en het is nu eenmaal zo.


Het programma  en de sprekers maken duidelijk dat het thema antisemitisme geheel terecht helemaal onderaan en in onduidelijke letters op de poster staat.

-Hella Baan (Internationale Socialisten; bekend vanwege ondersteuning van Hamas)
-Abulkasim Al-Jaberi (Back to Palestine; blokkeren van de Israelische ambassade; verstoren van een theaterbijeenkomst van een Israelisce actrice )
-Appa (rapper; bekend van de uitspraak "Fuck de Talmoet")

Het is dus weer hetzelfde theater als tijdens de Kristallnachtherdenking en alle andere manifestaties van deze zogenaamde anti-racisme organisatie "Platform Stop Uitsluiting&Racisme": De islamisering en het antisemitisme worden bevorderd en de Internationale Socialisten voeren de boventoon.

5 comments:

Jan said...

Ga er maar staan met een Israëlische vlag, en je zult aan de lijve ondervinden hoe de linkse definitie van de democratie en tolerantie werkt.

Mathilde van Vliet said...

Hier verzamelen ze ook weer. Het zijn net parasieten:

https://www.facebook.com/events/1554371128164089/

Controle Alt Delete – een avond over politiediscriminatie in Rotterdam op woensdag 18 maart 2015

Vorig jaar hebben we met Controle Alt Delete 'etnisch profileren' op de politieke agenda gezet en heeft de Nationale politie (h)erkent dat het plaatsvindt. Samen met de politie zijn we bezig om (het gevoel van en de ervaringen met) politiediscriminatie aan de kaak te stellen. In sommige steden merken jongeren hier nog niet echt iets van. De eerste stad waar we dit jaar extra aandacht gaan besteden is Rotterdam (gemeente)

We horen te veel verhalen over etnisch profileren en politiegeweld in Rotterdam. Genoeg reden voor Amnesty International Nederland , Blikopeners, RADAR en IZI Solutions om wederom de handen in een te slaan en een avond te organiseren. Tijdens deze avond gaan Rotterdammers in gesprek met de politie over hun ervaringen met politiediscriminatie, zijn er experts aanwezig, is er voldoende entertainment en een workshop Straatrecht, juridische en praktische tips over hoe om te gaan met politie op straat .

Wil je aanwezig zijn bij deze GRATIS bijeenkomst van 19:30 – 22:00 uur (19:30 – 20:00 uur inloop)?

Meld je dan snel aan via: info@izi-solutions.com
Let op: er is maar plek voor 200 personen en we hanteren een first come first serve principe (geen bevestiging en toegangsbewijs betekent geen gegarandeerde plek)


Zodra onze acts en gasten bekend zijn, laten we dit direct weten!

U.H. Don Bueno said...

Misschien nog interessant om op te merken dat op de Arabische poster van dit evenement (te vinden via Geenstijl, ik weet niet hoe ik dat hier kan linken) de negers en de Joden voor het gemak maar helemaal niet vermeld worden. De tekst over Afrofobie en Antisemitisme is er niet op terug te vinden. Waarschijnlijk was de organisatie bang dat dat de doelgroep van die poster zou afschrikken. Veel, heel veel, arabisch-taligen hebben immers een hartgrondige bloedhekel aan Joden en Negers.

Jan said...

Deze manifestatie heeft toch wel enige zaken duidelijk gemaakt.
Bijvoorbeeld de legitimiteit die mensen als Humberto Tan en Marcouch met hun aanwezigheid aan linkse fascisten hebben gegeven.
Hoe duidelijker de extreem linkse vrijage met de politieke en radicale Islam zichtbaar wordt, omdat extreem links in de doelstellingen van de Islam een nieuwe variant van het Socialisme lijkt te zien, hoe schaamtelozer het antisemitisme ok zichtbaar wordt.
Jacques Presser voorspelde het al decennia geleden, dat het oplevende fascisme zich als antifascisme zal openbaren.
En Bonhoeffer definieerde in zijn dodencel in 1945 al, dat domheid geen gebrek aan intelligentie is, maar een moreel tekort.

En toch is er geen nieuws onder de zon, wanneer we beginnen te aanvaarden dat het Nationaal Socialisme ook een variant van het Socialisme was,net als het Communisme en Marxisme.

Sociaal Democraat en medeoprichter van de PvdA "Willem Banning" constateerde al in 1933 dat na de verkiezingen van 1933 in Duitsland dat vele Communisten "de besten onder hen" zich aansloten bij de SA van Hitler.

Zijn boek HET NATIONAAL SOCIALISME 1933 is in de originele spelling online beschikbaar.
https://sites.google.com/site/willembanning/home

Mathilde van Vliet said...

Laag sociale slachtoffers in actie op Dag Tegen "Racisme"


Het leek me een bijeenkomst van zwakzinnigen. Leuk, die Jostiband, dacht ik nog toen ik dat krakkemikkige geschal zag. Maar al snel realiseerde ik me dat de Jostiband niveau heeft, zowel qua muziek als qua uitvoering en dat ontbrak bij deze losgeslagen kleuters.
Zou het een vroege Sinterklaasintocht zijn van de plaatselijke toneelgroep van de RIAGG/ Parnassia Bavo? Dat leek me eerder van toepassing, want er liepen wel een paar patiënten rond die eigenlijk niet mochten vrijlopen en die nodig hun middagmedicatie nog moesten nemen. Was het soms een combi van oudere gestoorde patiënten, de afdeling geriatrie was ook aanwezig.
Eén begeleider stond duidelijk te genieten van haar pupillen….
"Racieschme, racieschme!!!", klonk het luid en verward, "racieschme, racieschme!!!"

Ach, nee, was dat akela Anja Meulenbelt zelf, niet? Wat was het wicht oud geworden en nog grimmiger!! Ik had haar bijna opgepakt en teruggezet in haar rolstoel. Gelukkig had ze haar looprekje bij zich, want heus……het medelijden en gevoel van erbarmen gutste van me af….van onze ouderen blijf je af! Toevallig!

Dus toch afdeling geriatrie samen met de schizofrenen, borderliners, gehoofddoekte jihadstrijders met allen 1 ding gemeen: de haat tegen Israël, de Nederlandse blanken, het Volksfeest van Nederland (Sint en Zwarte Piet) en uiteraard het kermen over slavernij.
Die licht getinte meneer van RTL4, Humberto Tan droop enigszins beschaamd af. Terecht, je staat zogezegd voor aap bij deze zwakzinnige dik gesoepsidieerde goegemeente van dit land.
Hebben die patiënten wel eens gejammerd over de Arabische slavernijmisdaden die honderd duizenden zo niet miljoenen zwarten tot slaaf hebben gemaakt – ook nu worden er duizenden zwarte vrouwen, meisje en jongens beroofd, verkracht, misbruikt, verbrand, vermoord. In Afrika, hier slechts, duizenden kilometers vandaan..........
Maar nee, natuurlijk niet, dat schuift geen cent soepsidie. En deze poppenkast op De Dam – gesubsidieerd door NGO’s, politieke partijen als PvdA, D66, GL en SP, anti-Israëlische en interkerkelijke organisaties etc.
Er stond zeker een paar ton aan uitkeringen en soepsidies daar op De Dam.
Ons belastinggeld!!!
Hallo, mensen, weet waarop u hebt gestemd en ga vooral zo door om dit gajes te blijven onderhouden!!!!
Hoe dom kun je zijn.

http://mathildedoethetnuook.blogspot.nl/2015/03/laag-sociale-slachtoffers-in-actie-op.html