Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, April 21, 2015

Zwarte Piet begrijpt satire niet

De website deklaptand.be  deed een onthullende mededeling over een zeer racistische speeltuin in België.


De volgende tekst stond bij de foto op de website:

"Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dit weer een typisch staaltje gefoefel is van het stadsbestuur. Na de Palmboom op de Grote Markt, rammen ze nu deze kutzooi in ons strot. Die glijbaan lijkt wel heel sterk op een negerkut, toch? Voor zulke seksistische en racistische speeltuigen is geen plaats in ons park"


Genoeg reden voor de journalist, activist en videokunstenaar Kevin Roberson, van de Zwarte Pieten-website Roberson Report, om hoog in de boom te klimmen. Bijna was hij naar België gereden om de boze buurtbewoners een hart onder de riem te steken en een video-interview te vervaardigen. De reactie op zijn Facebook-site waren niet van de lucht.

Zeliha Gundem-Sen Wat men tegenwoordig onder kunst begrijpt snap ik ook niet. Dit is een land die meerdere wereldwijd beroemde schilders heeft voortgebracht. Ik denk dat Rembrandt zich omdraait in zijn graf als hij dit soort kunst ziet . Zo ook de gigantische drol in Almelo waar ze duizenden euro's voor hebben neergeteld....

Petra van Son Ik schrik hier echt van. Dit is toch niet serieus?
Gelukkig zijn er ook nog Zwarte Pieten die gevoel voor humor hebben.

Jo-Ann With Het is een satirische website
Niets aan de handa, Kevin. Blijven lachen. Het is satire en dan mag het!!

No comments: