Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, June 04, 2015

Amin Abou Rashed (Hamas) helpt thuisloos Palestijns gezin

Het Lijden van het Palestijnse Volk heeft nu ook ons mooie Nederland bereikt en sublimeert in een keiharde vechtpartij bij het Bredase Hoofdbureau van Politie en het uit huis plaatsen van twee meisjes van 3 en 6 jaar , het opsluiten van twee jongens van 15 en 17 en het slaan van de moeder. De vader, de arts Dr. Adnan Kullab wordt, wegens verzet tegen de politie, opgepakt en moet zich bij de kantonrechter verantwoorden. Gelukkig is heel Palestijn-minnend Nederland , waaronder "Bewust Moslim", Stichting ISRAA en Het Palestijnse Huis, onmiddellijk ter plaatse om eerste hulp te bieden en de broeders en zusters ter zijde te staan. Wat is er gebeurd?Dr. Adnan Kullab heeft in Rusland medicijnen gestudeerd en heeft daarna in Kazachstan als arts gewerkt. Op een gegeven moment, een aantal jaren geleden, blijkt dat ze hun islamitische geloof in Kazachstan niet zo kunnen uitoefenen als ze dat zelf wensen . Het gezin vlucht naar Nederland. In Nederland aangekomen, blijkt dat de meisjes samen met jongens in één klas les krijgen en dat er op de school gymnastieklessen worden gegeven. Haram. Ouders maken bezwaar en werpen zulke hoge blokkades op, dat jeugdzorg wordt ingeschakeld, door de school van de jongste kinderen, omdat ze vonden dat de islamitische opvoeding te streng was en dus schadelijk zou zijn voor de kinderen.

Het gezin verhuist naar Duitsland en probeert daar opnieuw asiel aan te vragen. Helaas verhinderen de EU-regels een tweede asielverzoek in een Europees land. Daarom worden ze door de Duitse politie vorige week vrijdag 22 mei het land uitgezet en bij de Nederlandse grens gebracht. Omdat ze nergens snel onderdak konden vinden, zoeken ze onderdak bij ’t Koetshuis in Bavel dat ten zuidoosten van Breda ligt. Dit is een crisisopvang voor dak- en thuislozen en/of in een acute crisis verkerende gezinnen, zonder onderdak.

Als de ouder horen dat er op dat moment geen plek voor ze is vertrekken ze met hun koffers om elders in Breda onderdak te vinden. Ondertussen heeft de crisisopvang , in plaats van dit gezin hulp te bieden, de jeugdzorg gealarmeerd Die heeft vervolgens de politie verzocht om de twee meisjes bij het gezin weg te halen, omdat ze volgens de jeugdzorg onder toezicht geplaatst dienen te worden.


De Brabantse politie is daarom uitgerukt om de twee jongste kinderen (3 en 6 jaar) van het Palestijnse gezin Kullab te ontvoeren. De vader en zijn twee oudste zoons hebben zich verzet tegen de politie. Als gevolg hiervan worden zij belaagd met pepperspray en werden de kinderen alsnog letterlijk bij hen weggerukt.  De vader en beide zoons zijn opgepakt voor lichamelijke mishandeling van politieambtenaren en de moeder is alleen achtergelaten met de vele reisbagage, terwijl ze de taal niet machtig is en zonder onderdak.

Intussen is er een grote inzamelingsactie onder orthodoxe moslims gestart en komen de leiders van de moslimbroederschap, waaronder Amin Abou Rashed bij de familie op bezoek. Het is slechts een kwestie van tijd totdat Appa en Abulkasim al-Jaberi de familie op een podium kunnen hijsen. De moslims en de Palestijnen hebben er weer zes slachtoffers bij.

No comments: