Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, June 10, 2015

Ex-terrorist beheert gelden NIPI

Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel, heeft het Nederlands Instituut Palestina/Israel (NIPI) zichzelf op 7 februari 2014 opgeheven. Jarenlang kreeg het instituut geld van diverse Nederlandse ontwikkelingshulp organisaties , zoals Oxfam, en kon daarmee PLO-propaganda bedrijven. Nu de geldstroom is opgedroogd, stopt de stichting haar activiteiten.

Opvallend detail van de opheffingsverklaring is, dat de voormalige Rode-Jeugd-terrorist en tevens financier van de Nederlandse Gazaboot , Rob Groenhuijzen de 'bewaarder boeken en bescheiden' is.

Welke relatie onderhoudt de pro-Palestijnse beweging in Nederland met terroristen en ex-terroristen? In elke normale stichting of vereniging zou het hebben van een strafblad alle alarmbellen doen rinkelen, maar bij de Palestinos lijkt het wel een pré te zijn. Anja trouwde met een ex-fatah-terrorist. Hezbollah fan-boy Abujahjah loopt op de UVA rond alsof het zijn thuis is. De voormalige PLO-terrorist Ibrahim Al-Baz zit in het bestuur van het Palestina Komitee en de Hamas-fondsenwerver Amin Abou Rashed loopt in Nederland rond alsof er niets aan de hand is.


Interessant detail in verband met het NIPI is, dat de UVA docent Paul Aarts, zelf jarenlang betrokken bij het instituut, nog steeds activiteiten onderneemt. Aanstaande maandag 15 juni zal hij op de Vrije Universiteit , in de plenaire zaal, pleiten voor het boycotten van Israël. Hij wordt daarbij vergezeld, door de maöist en relschopper Thomas van Beersum, van de Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina.
  

1 comment:

Jan said...

De gemeenschappelijke afkeer van de Joden is wat de linkse beweging bind, want de keuze tussen Assad en of IS verdeelt Links tot op het bot zogezegd.
Ook zien we steeds vaker de rol van de UVA, niet alleen als baantjesfabriek voor linkse activisten, maar ook als intellectueel centrum om het antisemitisme legitimiteit te verschaffen. Net als in het vooroorlogse Nationaal Socialisme is het weer de intellectuele elite, die het gif verspreid, en we moeten vrezen dat de geschiedenis zich tot op zekere hoogte herhaalt, met als verschil, dat we nu deze nieuwe antisemitische linkse beweging goed kunnen monitoren en registreren, en daarom ook indien de bereidheid hier voor is kunnen bestrijden.