Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, October 17, 2015

Frank van der Linde valt de "Pro-Israël-lobby" aan

De Amsterdamse gemeenteraad is nog steeds aan het bakkeleien over de Stedenband Israël-Tel Aviv, en bij de raadszittingen daarover, mogen insprekers hun zegje doen. Een interessante inspreker is telkens weer, de zelfbenoemde activist Frank van der Linde. Deze keer richtte zijn woede zich niet op de vermeende "etnische zuivering" of op "de muur", maar hij richtte alle pijlen op de 'pro-Israël-lobby' in Nederland.


Hierbij mijn speech van gisteravond over de agressie van Israel en de pro-Israel lobby... Maar ook over bestrijden van moslim- en jodenhaat...
Posted by Frank van der Linde on Friday, October 16, 2015
Een interessant argument in zijn toespraak voor de Amsterdamse Gemeenteraad is, dat de pro-Israël-lobby gewelddadig zou zijn. Hij noemde daarbij drie voorbeelden. Toen hij samen met de actiegroep Back to Palestine en Youth for Palestine een theatervoorstelling van de 85-jarige Lia König in de doelenzaal te Amsterdam verstoorde, werd hij door aanwezige theaterbezoekers naar buiten gewerkt. Het tweede voorbeeld van vermeend gewelddadig optreden is, dat Frank van der Linde een bezoek aan de liberale synagoge brengt en dan 'moet wegduiken om geen klappen te krijgen'. Hetzelfde overkwam hem op de publieke tribune van de Amsterdamse gemeenteraad.

De tactiek die Frank van der Linde gebruikt is, dat hij zichzelf als slachtoffer positioneert. Zijn eigen rol bij de conflicten wordt geheel weggeredeneerd. Opvallend is ook, dat Frank van der Linde nooit echt klappen krijgt en ook nooit echt wordt opgepakt. Hij wil liever als slachtoffer optreden en daardoor een zekere positie in de Palestina-beweging te krijgen.

De mensen die wel eens een pro-Palestijnse bijeenkomst bijwonen weten, dat daar nooit politiebescherming nodig is en dat bij een lezing van Drie van Agt hooguit twee politieagenten op een fiets even langskomen. Blijkbaar is die bescherming niet nodig. Terwijl we bij de Sjoa-herdenking in de Hollandsche Schouwburg door marechaussee met machinegeweren moeten worden beschermd. Dat laat toch wel zien wie er bescherming nodig heeft en wie er gewelddadig is.    

 

5 comments:

Unknown said...

Dank voor verder aanzwengelen van de discussie... Wat vind je zelf van het meppen van het publiek op de activisten bij Spot on Israel? Zie video...

https://youtu.be/Z4WZyq0a6JA

Pieter Breydel said...

He Frank wanneer word je moslim? Die vlag past je beter dan dat neplinkse gedoe. Kruipen als daders ook altijd in de slachtofferrol en liegen alsof het gedrukt staat.

Jan said...

Wat Frank van der Linde hier doet, staat bekend als Cherry picking, een uitdrukking in de Engelse taal voor een discussie-tactiek, waarbij bewijzen, uitspraken of feiten selectief genoemd wordt om een standpunt te verdedigen. Data en gegevens die dit standpunt mogelijk ontkrachten of nuanceren worden daarbij verzwegen.(bron Wikipedia)

Wat ik echter nu waarneem, is de griezelig analogie met de manier waarop in de vorige eeuw ook door het Socialisme geweld tegen Joden stap voor stap werd gelegitimeerd, en we zien nu hoe een labiele socialistische activist (Frank van der Linde) samen met een islamitische activist (Youness Ouaali) gemeenschappelijk oproepen om Joden hier in Nederland aan te vallen.

Antisemitisme was in de vorige eeuw het monopolie van de Socialisten, Lenin, Stalin, Hitler, allen regeerden onder de ideologie van een Socialistische variant.
Nu echter hebben de Socialisten in de Islam een partner gekregen,die sinds haar ontstaan het antisemitisme structureel, doch veelal passief heeft beleid, maar nu sinds het ontstaan van de staat Israël, haar eigen falen als staatsvorm in een denkbeeldige spiegel gereflecteerd ziet, en hierdoor tot razernij is gedreven. Immers achterlijkheid versus democratie en welvaart.

Deze symbiose is gevaarlijk, en wordt op sluwe wijze gestimuleerd door de linkse media. Om een paar duidelijke voorbeelden hiervan te noemen,De VARA als omroep, de NPO als publieke zender, de Volkskrant en de NRC zijnde dagbladen, allen fungeren nu als podium waar het nieuwe antisemitisme goed in gedijt.

Unknown said...

De joden worden nu door de overheid uitermate goed beschermt... En daar ben ik heel blij mee... Je paralel met de jaren '30 staat nergens op... Alsof links als ze aan de macht zou komen de joden weer zou gaan aanpakken... Israel, dat is wat anders... Als extreemrechts echter aan de macht komt, gaat ze zeker moslims wel aanpakken... Dat zeggen ze gewoon ook....

Volgende week afspraak met Hanna Luden om mijn speech langs te lopen... Ze nodigde me daarvoor uit... En uiteraard ga ik het contact aan...

Jan said...

Frank van der Linde is blij dat de Joden hier door de overheid uitermate goed worden beschermd. Gelet op zijn eerder openlijke uitspraken om Joden met geweld hier het leven onmogelijk te maken, kan je die opmerking niet anders dan een dooddoener noemen.

Ja; als links weer aan de macht komt, zullen de Joden weer openlijk tot zondebok worden benoemd. Extreem rechts denkt nog steeds de ideologische nazaat van het Nationaal Socialisme te zijn, maar dat is het gevolg van het naoorlogse linkse revisionisme. Het zou ook strijdig zijn met de gevoelens die het Nationaal Socialisme voor de moslims voelde (Wikipedia: Amin al-Hoesseini).