Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, November 15, 2015

De 'Maar'-zeggers

Het is heel moeilijk uit je strot te krijgen, maar de enige islamitische geestelijke, die meteen de juiste woorden vond, na de aanslagen in Parijs van 13 november 2015, was jongerenimam Yassin ElForkani: En in de Volkskrant zei dezelfde jongerenimam: 'We kunnen niet blijven zeggen: dit heeft niets met de islam te maken'. Twee uitspraken die er toe doen en in schril contrast met vele anderen, die na de afkeuring altijd nog een 'maar' laten horen.

De ergste uitspraak kwam nog wel van Jan Marijnissen (SP) die beweerde dat het Israëlisch-Palestijnse conflict één van de oorzaken van terrorisme is. Het is toch opvallend hoe intelligente mensen steeds weer hele domme dingen kunnen roepen. Vele aanslagen, zoals in Kenia, Beiroet en Bagdad hebben juist helemaal niets met de Israelisch-Palestijnse conflict te maken, tenzij je natuurlijk van mening bent, dat alle kwaad van de wereld van het imperialisme komt. Dan wel natuurlijk.

Wat vinden de mensen die vooraan op gereserveerde stoeltjes bij de alternatieve Kristallnacht herdenking zaten van de moordaanslagen in Parijs?

Haneen Zoabi (Arabisch lid van de Knesset): Parijs is erg, maar Beroet was ook erg (Of woorden van gelijke strekking.


Anya Topolski is alvast plat op de grond gaan liggen en herdenkt vandaag samen met haar comitee 'Andere Joodse Stemmen' de Nakba van 1948

Markha Valenta (spreekster bij de Alternatieve Kristallnachtherdenking): "This is crucial - it is "us" - citizens across the world, in Paris, Beirut, Ankara, Bangladesh, Baghdad, Kobani, Sinai, Sinjar, Nairobi, Kano, Stockholm, Mumbai, Glasgow, London, Peshawar, Madrid, Bali, New York... - it is "us" against those groups AND those states, including at moments our own, who say they may throw away our lives, our love, our world with impunity - simply because they can. Let us not forget that. I have no idea how "we" are going to work together to make the violence stop, but I sure as hell know who is us and who is them."
Het is een mooi statement van Markha, maar ik denk dat het steeds moeilijker wordt de "wij"  en "zij" verdeling te maken, als burgers met een Nederlands paspoort en zelfs werkende bij het leger, zich bij IS aansluiten. Ook opvallend dat bij deze analyse juist de burgers van Israël weer worden weggelaten.

Anja Meulenbelt gaat meteen vol op het orgel tegen Diederik Samson: "Dit is een aanslag op onze manier van leven, zegt Samsom. Dat is politiek gezien wel erg oppervlakkig en onnozel. Hoezeer we het eens kunnen zijn over de afschuwelijkheid van de aanslagen, we hoeven ook niet blind te zijn voor de voedingsbodem aan haat tegen het Westen die wij zelf hebben veroorzaakt. De burgers die zijn gestorven zijn onschuldig. Het Westen is dat niet. Ik schrijf daar ook over in Kwart over Gaza en ik kom er op terug."

Abupessoptimist  (Maarten Jan Hijmans) op zijn blog: "Terwijl in Parijs in een nacht ongeveer net zoveel mensen zijn gedood als door de Israeli's in een jaar (tenminste 120 in Parijs, 112 Palestijnen tot nu toe in 2015) heeft Israel ook niet stil gezeten."

Nicolle Hollenberg (DOCP) trekt de originele imperialisme-kaart en schrijft op Facebook: "Not everybody agrees that it is acceptable that the rich countries murder civilians in poor countries, and the Paris terrorist attack can thus be understood as an act of retribution."

Lonneke Lemaire (Platform Stop Racisme etc) zoekt de verbinding en roep op vandaag een wandeling langs moskeeën en synagoges in de Amsterdamse Pijp te maken:

"Vandaag: 14.15 start Al Kabir moskee, Weesperzijde Amsterdam.

http://www.republiekallochtonie.nl/nieuwkomers-in-
mokum-wandeling-in-de-pijp-met-verhalen-van-immigranten-vluchtelingen"

Ik , Keesjemaduraatje, wil het vandaag eens omdraaien. Als je tijdens een Kristallnachtherdenking, als spreker, de aanvallen op Joden niet wenst te noemen, dan steun je uiteindelijk terreur van Palestijnse organisaties en daarmee alle terreur tegen gewone burgers. Als je bij het veroordelen van terreurdaden als in Parijs, steeds weer moet zeggen dat de terreur in Beiroet en Bagdad ook erg is, dan kan je beter niks zeggen. Als je steeds "het imperialisme" de schuld wil geven, heb je altijd gelijk en ook weer helemaal nooit. Want het is een 'weg met ons'-statement, dat niks zegt.
1 comment:

Jan said...

De pur sang aanhang en hardcore leden van de SP en GroenLinks zijn al door meerdere historici gekwalificeerd als de ideologische kleinkinderen van Hitler. Jan Marijnissen zelf keert weer terug in de moederschoot van het linkse fascisme, waar hij zelf als beginnend politicus deel van uit maakte, die in de beginjaren 80 de moslimbevolking omschreef als nomaden en woestijnrovers,zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt (…), vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving.

Dat hij Israël nu als oorzaak van de islamitische terreur tegen ons in Europa duid, laat zijn morele tekort zien, maar bevestigd ook hiermee, dat het hardcore socialisme zich steeds openlijker identificeert met het vooroorlogse nationaal socialisme
De parolen en slogans klinken anders, Joden heten nu Israël of zionisme, maar het gedachtegoed is hetzelfde.

De socialisten zijn niet alleen fellow travellers maar ook de wegbereiders van het
het hedendaagse islamitische geweld, en dat verklaart waarom Marijnissen, de Joden hiervoor verantwoordelijk stelt. Zowel in de Islam, als in het socialisme hebben bij eigen falen de joden altijd de rol van zondebok gespeeld, en die reflex is nog aanwezig.