Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, January 08, 2016

Anja Meulenbelt heeft het moeilijk met Keulen


De voormalig feministische schrijfster Anja Meulenbelt heeft het erg moeilijk met de gebeurtenissen in Keulen. In de jaren zeventig zou ze samen met de dolle mina's de straat op zijn gegaan, om te protesteren tegen het sexuele geweld tegen vrouwen. Nu ze haar hart aan de Hamas verkocht heeft, worden hele andere registers getrokken.

Ontkenning-Marchanderen-Woede-Verdriet-Aanvaarding. Eigenlijk heeft Elisabeth Kübler Ross deze vijf fasen van rouwverwerking voor de verwerking van een heel ernstig sterfgeval beschreven. De dood van het feminisme en het linkse ideaal is voor Anja Meulenbelt ook een heel ernstig sterfgeval. Haar idealen stierven in de Oudejaarsnacht 2015/2016 in Keulen.

1) De media hebben het gedaan
2) 'met een etnische achtergrond' in aanhalingstekens
3) Er is nog geen dader gepakt
4) 'Noord Afrikaans uiterlijk' in aanhalingstekens
5) Er zijn geen andere getuigen dan de aangeefsters zelf
6) Het seksuele geweld maakte deel uit van pogingen om de vrouwen te beroven. (minder erg volgens Anja)
7) Lokale witte mannen kunnen er ook wat van
8) Maar als er sprake is van dronken seksueel geweld door witte mannen, lees je daar niks over.
9) "de vermeende herkomst van de daders"

Ik moet toegeven dat veel van de punten die Anja noemt vallen in de categorie " de anderen hebben het gedaan" of " het is niet zeker of het is gebeurd (Ontkenning). De woede en het verdriet zal wel binnenshuis op de poezen botgevierd worden.

3 comments:

D. G. Neree said...

Keulen en Parijs hebben de linkse goedmensch totaal ontmaskerd. Hier bedoel ik 'goedmensch' in de meest verachtlijke betekenis.

Jan said...

They never miss a opportunity to miss a opportunity, een gezegde die je niet in een andere taal zo treffend kunt weergeven. Het typeert de achterlijkheid van volkeren die onder het juk van de Islam leven. Het is niet een gebrek aan intelligentie maar een morel tekort. Bonhoeffer schreef deze tekst al in 1945 vanuit de gevangenis waar hij op zijn executie wachtte. Radicaal links (internationale Socialisten) waar ook Anja Meulenbelt innige contacten mee onderhoud, hebben de Islam omarmd als het nieuwe socialisme, die met geweld de wereldorde aan zich wil onderwerpen. Dit verklaart ook de steun van Meulenbelt en VARA propagandist Francisco van Jole. Niks nieuws onder de zon, Lenin, Stalin, Pop Pot, Nicolae Ceaușescu, Mao, allemaal relikwieën van het socialisme, goed voor vele miljoenen onschuldige slachtoffers. Deze steun nu aan de Islam, heet nog steeds fellow-traveller, попутчик; popoettsjik, compagnon de route, onderzeeërs, maar het wachten is op een islamitische variant van wat uiteindelijk het beste is weergegeven door Lenin, nuttige idioten.

CanalPSG said...

En Anja Meulenbelt heeft nog een blogje aan de toestanden in Keulen gewijd: http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2016/01/23/keulen-rommelt-na/

Interessant stukje:

Interessant is de nevenhetze waarbij vooral ‘het fanatieke feminisme’ (Elsevier) het moet ontgelden, want, wordt er beweerd, die feministen kijken weg. Nou dacht ik dat we juist het tegendeel deden van wegkijken, namelijk er op wijzen dat er nog heel veel meer seksueel geweld gaande is ook in ons geweldig fijne land, gepleegd door authentieke kaaskoppen, dat we dat al een halve eeuw weten, en dat er ijverig wordt weggekeken door met name de mensen die zich nu opeens geweldig opwinden over Keulen en daar meteen een asielzoekers issue van maken. Dus bij wie is er nu eigenlijk sprake van ‘selectieve perceptie’?

Als ik het uit de woordenbrij goed opmaak, bedoelt ze dit: feministen kijken niet weg van het seksuele geweld door migranten in Keulen; ze hebben hun blik alleen maar de andere kant op gericht.

De afsluiter is ook interessant:

Gelukkig hebben we in hetzelfde nummer van VN Arnon Grunberg, die nog even vaststelt dat de gebeurtenissen in Keulen vrijwel geruisloos waren voorbij gegaan als het om witte mannen was gegaan. Over ‘selectieve perceptie’ gesproken.

Ik heb toch het idee dat alle oproer rondom inspraakavonden over migrantenopvang niet compleet geruisloos voorbij is gegaan. Het gedrag van Feyenoord-hooligans in Rome is door de media ook niet met de mantel der liefde bedekt.

Zouden de Feyenoord-hooligans soms allemaal een ‘etnische achtergrond’ hebben?