Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, January 15, 2016

De provocatie van de PvdA

De kandidaatstelling van Khadija Arib voor het ambt van voorzitter van de Tweede Kamer is de zoveelste provocatie van de PvdA. De bevolking van Nederland wordt gestraft voor het afwijzen van het multiculturele ideaal van de regentenpartij.

Kiest de bevolking van Rotterdam voor Leefbaar en later LPF? De PvdA straft de stad met een Marokkaan als burgemeester. Ik schreef er in 2008 al over.

Zakt de PvdA in de peiling naar tien Tweede Kamerzetels? Hup, we kandideren een Marokkaan voor de functie van kamervoorzitter. Dat zal jullie leren!

Af en toe denk je dat de PvdA iets geleerd heeft. Dan beginnen Ahmed Marcouch en Lodewijk Asscher ferme taal uit te slaan. Maar dan blijkt een paar maanden later toch, dat ze het nog niet begrepen hebben.  De Nederlandse bevolking moet zich aanpassen aan de idealen van de PvdA en niet andersom!

Waarom is het eigenlijk zo erg als er een Marokkaanse voorzitter van de Tweede Kamer wordt gekozen? Je wilt toch niet discrimineren naar afkomst? Juist het kiezen van Khadija Arib is discrimineren naar afkomst. Juist omdat een Duitser of Surinamer, zelfs geen Turk ooit voorzitter van de Tweede Kamer zal worden. De minst geïntegreerde groep, die het minst aan Nederland bijdraagt en die de meeste jihadstrijders aan IS levert. Juist uit die groep wordt de burgemeester van Rotterdam en de kamervoorzitter, het hoogste gekozen ambt in Nederland, gekozen. Waarom?

Is het omdat de PvdA alvast plat op de grond wil gaan liggen voor de nieuwe machthebbers? Volgens de overleden Arabist Hans Jansen zijn de jihadisten van vandaag, de jongens die het morgen voor het zeggen gaan hebben in Nederland. Hij leek daar echt van overtuigd.

Wil de PvdA een signaal aan de Marokkanen sturen met de strekking:"Als je maar goed je best doet, dan kan je zelfs burgemeester van Rotterdam worden! Doe nou alsjeblieft mee"

Is de verkiezing van Arib als voorzitter van de Tweede Kamer misschien een actie tegen de PVV, die hoog in de peilingen staan?

Het zijn vragen, die alleen beantwoord kunnen worden door heel diep in de ziel van de zieltogende sociaal-democratie te kijken. Een psychiater zou zich hier mee bezig kunnen houden. Voor Nederland is het in ieder geval een ramp van de eerste orde. Wat een blamage, als buitenlandse politieke bezoekers aan het parlement als eerste aan een Marokkaanse met accent worden voorgesteld.

1 comment:

Jan said...

Ik heb het gehele debat gevolgd, en was zeer onder de indruk van de wijze waarop Bosma zijn sollicitatie tegenover de Kamer inhoud gaf. Het feit dat hij de lachers meerdere malen op de hand kreeg, maar ook geen één moment zwakte vertoonde, toen de vragen over het "nepparlement" als troef door de oppositie werd opgevoerd. Geen van de andere kandidaten heeft dan ook geen moment in zijn schaduw mogen staat.