Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, February 10, 2017

Geen Hamas in Rotterdam

De Hamas-conferentie op 15 april in de Doelen te Rotterdam beweegt de gemoederen. Hoewel burgemeester Aboutaleb op basis van informatie van de veiligheidsdiensten meent, dat er geen sprake is van Hamasbemoeienis, blijkt steeds meer dat de moslimbroederschap en Hamas de organisatoren zijn.

De vrijheid van vergaderen en vereniging staat lijnrecht tegenover de strijd tegen terroristische organisaties. De sluipend toenemende invloed van  de moslimbroederschap op West-Europa raakt op de achtergrond door de aanslagen van salafistische jihadisten. Leden van de moslimbroederschap kopen onroerend goed en bouwen moskeeën in Saksen.

De organisator van de Hamas-conferentie in Rotterdam, Majed Al-Zeer, organiseerde in december nog een conferentie in Essen. Na hevige protesten van onder andere Groenen parlementstlid Volker Beck wordt de vergadering in Essen verboden en in Dortmund gehouden. "Zo vlak na de aanslag in Berlijn is het een slecht signaal nu een Hamas-conferentie te houden", aldus de linkse afgevaardigde. Waarom dan dezelfde Majed Al-Zeer een Hamas-conferentie in Rotterdam laten houden?

Op 23 februari gaat het debat over de Hamas-conferentie in de Rotterdamse gemeenteraad weer verder.
Leefbaar Rotterdam heeft zich duidelijk tegen de Hamas conferentie uitgesproken. Marco Heijmen (PvdA) heeft nog enkele vragen aan de Leefbaar wethouders en aan burgemeester Aboutaleb.

2 comments:

Michael said...

Deze moment-opname geeft hoop om ook de aan Hamas gelieerde (en door hen gesponsorde) wekelijkse manifestaties van BDS in Amsterdam te doen stoppen! Laat ons ook daarover schrijven, spreken en actie voeren!

Jan said...

Opmerkelijk is de stilte vanuit de landelijke politiek. Wel een fatsoensoproep van BNérs zo lees ik in de Elsevier, een initiatief van de PvdA, die hun zorgen uitspreken over onze vrijheid, de rechtstaat etc..
Maar geen zorgen over de salamitactiek van de radicale Islam. Ook opmerkelijk de Groenen in Duitsland die het gevaar lijken te herkennen, en de stilte hierover bij de bourgoisie socialisten van D66 en GroenLinks.
Die hebben toch geen aanhang onder de moslim kiezers? Het is de PvdA die hier veel te verliezen heeft dacht ik.