Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, March 15, 2017

Hamas-conferentie heeft nog geen agenda

De Hamas-watchers in Europa zijn alert. Op 15 april 2017 wordt de "Palestinians in Europe" conferentie in de Doelen te Rotterdam gehouden. Wie zijn de sprekers en wat zijn de thema's van de conferentie? Zal onze eigen ex-premier Dries van Agt aanwezig zijn?

Er is een speciale website voor deze conferentie, met uitsluitende Arabische teksten, gepubliceerd. Het organisaties-komitee staat er op, maar geen sprekers en geen  programma.


Dit is de vijftiende conferentie, georganiseerd door het Palestinian Return Center, dat wordt beschouwd als de Hamas in Europa. De organisatoren Majed Al Zeer (London), Amin Abou Rashed (Den Haag) en Adel Abdullah (alias Adel Doghman uit Oostenrijk) houden zich in Europa slechts bezig met humanitaire doelen en het werven van fondsen.

De sprekers op hun conferentie wekken echter vaak weerzin en afweer. Tijdens de Hamas-conferentie in Duitsland werd er zelfs door leden van Groenlinks tegen hen gedemonstreerd. In Zweden werd een succesvolle campagne tegen de sprekers van de conferentie gevoerd. Daarom is het van belang te weten wat het programma is en wie de sprekers zijn.

Na het harde optreden van  burgemeester Aboutaleb van Rotterdam tegen de Turkse diplomaten en demonstranten, afgelopen week, vragen veel mensen zich af waarom een Hamas-conferentie in Rotterdam eigenlijk wordt toegestaan. Het is duidelijk dat dezelfde internationale moslimbroederschap zowel de Turkse regering als Hamas inspireert en financiert. Waarom laten we dat toe in Nederland? 

   

1 comment:

Likoed Nederland said...

Geef terroristen dan ook geen podium in Rotterdam!
https://likud.nl/2017/03/waarom-turken-niet-en-terroristen-wel/