Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, April 07, 2017

Weinig enthousiasme over Hamas conferentie (15 april Rotterdam)

"Gezien de verwevenheid van de Palestijnse gemeenschap in het Midden-Oosten en
de diaspora elders in de wereld, is het aannemelijk dat er relaties bestaan tussen
de door Hamas beheerde Gazastrook en personen die op enige wijze betrokken zijn
bij de organisatie van de conferentie. Dit betekent echter niet dat de conferentie in
Rotterdam door Hamas georganiseerd wordt."

Stef Blok, de minister van Veiligheid en Justitie, kijkt weg en ontkent de relatie tussen de PRC-conferentie van 15 april in de Doelen te Rotterdam en de Palestijnse terreurorganisatie Hamas. We gaan hier niet nog een keer alle bewijzen opnoemen die Carel Brendel al uit den treure heeft opgesomd en waaruit blijkt dat de drie organisatoren leden van Hamas zijn.

De Nederlandse pro-Palestijnse organisaties zijn opvallend zwijgzaam over de Hamasconferentie op 15 april. Op de websites van het Palestina Komitee en Stop de Bezetting (Gretta Duisenberg) wordt de Hamas-conferentie niet genoemd. Dries van Agt heeft aangekondigd niet aanwezig te zijn. Zelfs de Internationale Socialisten, Hamasvrienden avant la lettre, noemen de conferentie niet op de website. Anja Meulenbelt weet er niks van. Dit is een saaie opsomming.

Het Hamas-feestje wordt een puur Palestijnse aangelegenheid in de Arabische taal. Uit heel Europa komen afgevaardigden om het evenement bij te wonen. Nederlanders en Nederlands sprekenden zullen nauwelijks aanwezig zijn. De linkse clown Benjemin Morris de Levie (19-01-1947, Rotterdam) en de Nederlandse held van de garagebox in Capelle aan de IJssel, Robert Gijsbertus Groenhuijzen (04-03-1941, Rotterdam) zijn de enigen.

In vorige versies van de conferentie Palestijnen in Europa, in Malmö en Berlijn, ontstond er grote ophef over de sprekers op de conferentie. De partij Die Grünen demonstreerde zelfs voor de conferentie-hal tegen de sprekers en het ophitsende en gevaarlijke gedachtegoed. Zelfs die ophef is ons niet gegund. Leefbaar Rotterdam heeft de aangekondigde demonstratie op het Theaterplein afgezegd. De sprekers op de conferentie zijn van een dusdanig gemiddeld en algemeen niveau, dat ophef uitblijft. Het lijkt wel of Amin Abou Rashed, de vertegenwoordiger van Hamas in Nederland, expres elke ophef vermijdt.

Dit is een opsomming van de sprekers op de Hamas-conferentie:

Rami Abdo
Voorzitter van het Euro-mediterrane Observatorium voor de Mensenrechten    Hisham Abu Mahfouz

Secretaris-generaal van de internationale Palestijnse beroepsvereniging

Mustafa Barghouti
Secretaris-generaal van de Palestijnse Nationale Beweging
Jamal Rayyan
Palestijns-Jordanese Televisiepresentator bij Al Jazeera
Nooit in de gevangenis gezeten; geen vluchtgedrag; meer diplomaten dan terroristen. Zo is er niets meer aan Abou Rashed! Je had net zo goed Martin Schulz en Jeroen Dijsselbloem uit kunnen nodigen. 

No comments: