Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, August 05, 2017

Blijven steken bij de 'Core Message'

Wie dagelijks op de internets verkeerd en alle sociale media-berichten uit zijn eigen bubbel leest, realiseert zich misschien niet, dat een tekst op twee manieren gelezen kan worden. Je kan de tekst letterlijk tot je nemen, maar je kan ook de achterliggende boodschap in je opnemen. Zeker als je meerdere blogs of facebook-teksten van één schrijver achter elkaar leest, dan ontdek je gemakkelijk de karakterologische "core message" van de persoon in kwestie.

Toegepast op de blogs van vandaag de dag, kan je de achtergronden, het karakter en de bedoeling van de schrijver leren begrijpen.  Een paar voorbeelden:

I) Peter Breedveld ; Frontaal Naakt

1) Voorbeeld tekst:
Farizeeërs
Ik ben jarenlang uitgelachen omdat ik erop wees dat dit een vorm van ernstige intimidatie is, bedoeld om dissidenten het zwijgen op te leggen. Zeker als je een vrouw van kleur bent is het de bedoeling dat je meehuilt met de wolven in het bos, de horrorverhalen over de islam schraagt, die witte mannen en vrouwen graag opdissen. Zwarte vrouwen die zeggen dat ontwikkelingshulp voor arme landen weggegooid geld is, dat het aan die zwarten zelf ligt, die worden op een voetstuk geplaatst.
(http://www.frontaalnaakt.nl/archives/wilt-u-steun-mevrouw-nourhussen-dan-moet-u-uw-vrienden-koesteren.html  28-07-2017)

2) Wat is de 'core message' uit deze en vele andere teksten van Peter Breedveld?
De kern van alles wat Peter Breedveld de laatste jaren heeft geschreven is gemakkelijk in één zin onder te brengen:

"Ik heb het steeds gezegd, maar niemand die mij daarom op een voetstuk wil zetten, ik wordt er zelfs om uitgelachen, net als mijn vriendin Hassnae Bouazza, want het zijn allemaal hypocriete racisten, behalve wij, want wij hebben gelijk"

3)Karakter: Alleengaande betweter

4) Psychiatrisch stempel:  Paranoïde narcist

II) Anne Fleur Dekker ; @annefleurdd  ; Facebook;  https://annefleurd.com/

1) Voorbeeld tekst:
"Zo diskwalificeert Forum voor Democratie zich (2 juni 2017)


Waarom je leden van de beweging niet meer moet uitnodigen voor debatten. Hun methodes bederven de discussie en zijn schadelijk.

Afgelopen woensdag was ik te gast bij een evenement georganiseerd door de Jonge Democraten (de jongerenafdeling van D66), Rotterdam: ‘Tegenpolen’. Ik was door het bestuur uitgenodigd om een debat te voeren met een politieke tegenpool. Omdat ik fan ben van politieke jongerenorganisaties heb ik hier ‘ja’ op gezegd, niet wetende wie mijn tegenstander zou worden. Toen ik vervolgens te horen kreeg dat ik het tegen voormalig kandidaat kamerlid van Forum voor Democratie, bestuurslid van Forum-jeugd en opiniemaker Yernaz Ramautarsing moest opnemen, had ik liever willen cancelen, maar dat was helaas niet meer mogelijk.

Ik wilde niet cancelen omdat ik bang was dat ik het inhoudelijk niet tegen Yernaz zou kunnen opnemen, maar vooral na aanleiding van een debat dat ik onlangs op Radio 1 voerde tegen twee mannen afkomstig uit het Forum voor Democratie wereldje. Hoewel het debat aardig geleid werd, werden er continu persoonlijke aanvallen en drogredenen gebruikt tegen Heleen Mees en mij. Bovendien werden er verschillende seksistische opmerkingen gemaakt. Na dit debat trok ik de conclusie dat debatten als deze voeren tijdverspilling is, omdat je door de ad hominem argumentatie niet de diepte in kan en geen interessant debat meer kan voeren, maar ook omdat ik van mening ben dat we (internet)trolls als dezen, waar ik Yernaz ook onder schaar, eigenlijk geen podium meer moeten geven. Ze dragen immers niets constructiefs bij aan het publieke debat."

2)  De Core Message van Anne Fleur Dekker: Alle thema's van de Social Justice Warriors, overal op de wereld, worden door mij omarmd: veganisme, wereldvrede, black lifes, discriminatie, politiegeweld, derde wereld. Laat mij mijn woordjes doen en verbied alle andere meningen.

3)  Karakter: Middle-Class-Well Educated-Social Justice-Girl

4) Psychiatrisch stempel: Ondanks de gekke dingen die ze doet, en op grond van haar nog jonge  leeftijd,  nog vrij normaal gebleven.

III) Abupessoptimist (Maarten Jan Hijmans) ; @abuPessoptimist ;abu-pessoptimist
1) Voorbeeldtekst:
"De 25-jarige Muhammad Kanaan is donderdagavond bezweken aan eens schotwond die hij en paar dagen geleden opliep tijdens rellen in  Hizma (Jeruzalem district van de Westoever) over de door Israel geïnstalleerde beveiligingsapparatuur bij het terrein van al Aqsa. Kanaan was die maandag in zijn hoofd geschoten en verkeerde sindsdien in kritieke toestand. Als ik goed heb geteld is hij de 51ste gedode Palestijn van dit jaar en de vijfde dode tijdens de demonstraties tegen de ''poortjes''. Bij deze demonstraties vielen ook meer dan 1.000 gewonden." (27 juli 2017; Abu-pessoptimist)

2) De Core Message van Maarten Jan Hijmans: "Israël schiet zomaar Palestijnen neer, ik weet ook niet precies waarom, elke analyse die ik geef komt er op neer dat Israël slecht is"

3) Karakter: verbitterde, slecht gehumeurde nooit begrepen oude linkse man. Dit karakter kan begrepen worden met als achtergrond. dat Maarten-Jan aanvankelijk als vader-jood toegang tot jet jodendom kreeg via de orthodoxe Joodse gemeente in Den Haag, maar door zijn ruzie-achtige karakter, steeds weer de grenzen van het toelaatbare opzocht, waardoor hij eigenlijk nergens meer geaccepteerd werd, behalve bij de Hamas-kliek van Anja Meulenbelt, waar hij sindsdien wordt getolereerd als zichzelf zelfhatende, de islam-omarmende, organisator van kwetsende Kristallnachtherdenkingen.  

4) Psychiatrisch stempel: paranoia querulans  

1 comment:

Jan said...

Zelfhatende joden zijn in o.a. Israël allang geen bijzonderheid meer. Aanhangers van B'tselem zijn daar een goed hedendaags voorbeeld van. Ze noemen zich allemaal links een verzamelnaam die moet verhullen dat achter dat linkse gezicht een ideologie schuilgaat, die we kennen als het Marxisme. Hun ressentiment tegen het Jodendom is gefundeerd op Marx zijn dogmatische definitie van het Jodendom, die hij vereenzelvigde met het zo gehate kapitalisme. Marxisme is voor hen een levens of wereldbeschouwing, en Karl Marx is hun messias.

Zoals ik al eerder aangaf, is Karl Marx ook te beschouwen als een zelfhatende Jood, die de rechtvaardiging voor de keuze van zijn ouders om zich te bekeren tot het Lutherse geloof heeft vertaald in virulent antisemitisme. Luther zelf wordt als ideologische wegbereider voor het Nationaal Socialisme beschouwd, maar het waren Karl Marx en Friedrich Engels die in 1849 in hun eigen krant Neue Rheinische Zeitung de totale uitroeiing van minderwaardige volkeren als voorwaarde voor de proletarische heilstaat noodzakelijk achten.

Een van de sterke punten van de marxisten, is hun gave hun structuren onzichtbaar te maken, door voortdurende veranderende namen voor hun organisaties te gebruiken, en natuurlijk zoals Lenin hun heeft geleerd infiltreren in de politieke en maatschappelijke haarvaten van de samenleving, en deze van binnenuit ondermijnen.
Door alle linkse stromingen voortaan als marxisten te betitelen, ontnemen we hen het wapen van de ideologische misleiding.