Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, August 28, 2017

Said Roustayar heeft veel geleden

Je wordt opgepakt en veroordeeld wegens het omgooien en in brand steken van een bouwkeet, tijdens de Schilderswijkrellen. Je vrienden van MovementX en Blacklivesmatter demonstreren voor je vrijlating. Uiteindelijk moet je toch drie maanden zitten. Pech gehad? Wat ga je na je vrijlating doen?

Het zijn vragen die Said Roustayar zich ook stelt en hij besluit na vrijlating, met een PFLP-vlag in de hand, te gaan demonstreren.

Samen met de Hamas-voorman Amin Abou Rashed sta je bij het Haagse Centraal Station. Waar was je ook al weer tegen? Oh ja, dat Palestijnse hongerstaker Bilal Kayed vrijgelaten moet worden.

Said Roustayar houdt tijdens de demonstratie een toespraak, over dat hij ook heel erg slecht behandeld is en dat hij zo enorm met Bilal Kayed mee kan voelen. Dude, je hebt niet veertien jaar wegens terrorisme vastgezeten hoor! Het was gewoon een korte detentie wegens vernieling. Overdrijf niet zo. José van Leeuwen weet het echter zeker: Said Roustayar heeft geleden onder Pontius Pilatus. Alleen zijn kruisiging is uitgesteld.


Weer een jaar later. Said Roustayar verveelt zich. Heel gek dat hij geen werk kan krijgen. Zal wel komen door etnisch profileren ofzo. Op de vijfde mei 2017, voor de Nederlanders is dat de Bevrijdingsdag, vindt Said het nodig tegen Israël te gaan demonstreren op de Haagse Vrijheidsmarkt.
Standje is aangevraagd door de Olijfbomenactie, maar er staan alleen Hezbollah- en Hamasaanhangers in de stand. Said voelt zich op zijn plaats.

 


1 comment:

Klaas said...

Wat ik niet snap is dat er mensen zijn die echt last hebben van ethnisch profileren en daardoor door sommige werkgevers worden afgewezen, en dan komt er zo'n grappenmaker als genoemd in deze blog die beweert dat hij geen werk kan vinden door "afkomst" terwijl Google vol staat met negatieve berichten over zijn verblijf in de bajes? Dat is gewoon ronduit beledigend. Dit soort mensen maken van mensen die echt problemen ervaren met discrimanatie een karikatuur.