Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, September 24, 2017

Anti-BDS-activist Michael Jacobs opnieuw gearresteerd

Hoewel hij zich aan de door de rechter voorgeschreven afstand van 35 meter vanaf de Palestina activisten hield, is Michael Jacobs opnieuw opgepakt.

De demonstratie van Simon Vrouwe en zijn BDS activisten begon rustig. Er waren discussies en uitwisseling van meningen. Michael Jacobs stond op geruime afstand met een nieuw spandoek. Israëlische toeristen raakten met hem in gesprek. De politie verwijderde enkele in een Israëlische vlag gehulde toeschouwers, die bij Simon Vrouwe in de buurt stonden. Michael Jacobs werd er echter op aangekeken. Hij kreeg eerst een waarschuwing en daarna werd hij meegenomen.

De emoties liepen hoog op, toen Gustav Draijer, van de Palestijnse kant aan kwam lopen en opnames begon te maken. Duwen en trekken over en weer. De politie richtte zich echter alleen op de pro-Israël demonstranten, die hun personalia moesten geven.

No comments: