Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, November 23, 2017

De Duitse partij 'Die Linke' doet ook een Kristallnachtje

Eigenlijk heeft Gregor Gysi van de Duitse partij Die Linke alles tegen zich: Zoon van een  DDR-staatssecretaris, lid van de SED, redder van de DDR-dictatuur na het aftreden van Erich Honecker en mogelijk zelfs informant van de STASI. Toch kan ik niet echt kwaad worden op deze man. Een begenadigd spreker in het parlement, alleenstaande vader, en in zijn jonge jaren advocaat van dissidenten.

Nu wordt Gregor Gysi door het Duitse parlement gejaagd en moet zich zelfs op het toilet verstoppen. (zie filmpje) . Wat heeft deze held van het reëel existerende Socialisme misdaan?  Wat heeft hij met zijn scherpe tong gezegd?Uitgerekend op 9 november 2014, de dag van de Kristallnachtherdenking, hebben partijleden een manifestatie tegen Israël georganiseerd. Anja Meulenbelt heeft het niet van een vreemde.  De Canadese anti-Israel-activist David Sheen is uitgenodigd en Max Blumenthal, is helemaal uit de Verenigde Staten gekomen om ook tegen Israël te protesteren. Twee opvarenden van de Gazaboot Mavi Marmara, Inge Höger en Annette Groth, zouden op de bijeenkomst vertellen over de verschrikkingen van de arrestatie door de Israëlische marine. In 2010 vielen op de Mavi Marmara 10 doden en 10 gewonden, nadat Israelische soldaten  werden aangevallen met scherpe stangen.   

Gregor Gysi steekt een stokje voor het anti-Israëlische evenement. Hij mag dan wel lid van de SED-zijn geweest, maar hij kent zijn historische plaats in de Duitse geschiedenis. Hij zou vervolgens David Sheen een antisemiet hebben genoemd. De bijeenkomst kan door toedoen van Gregor Gysi niet plaats vinden. De twee Linke parlementsleden Inge Höger en Annette Groth zijn niet voor rede vatbaar en willen toch doorzetten. Gregor Gysi wordt tot op het toilet achtervolgd.

Waarom is deze video zo brisant? Ten eerste omdat blijkt dat het ontjoodsen van de Kristallnachtherdenking en het bekritiseren van Israël tijdens de herdenking een links feestje is, dat niet alleen in Nederland plaats vindt.

Ten tweede omdat Annette Groth en trawanten op 10 december 2017 naar Nederland komen om tijdens een Palestijns congres in Rijswijk, de vrijlating van terroristische Palestijnse gevangenen te eisen.

1 comment:

Michael said...

Alleen zij die een hekel aan Joden hebben - en die de benaming 'Jood' dus eigenlijk als een scheldwoord beschouwen - worden kwaad als men hen terecht als antisemiet of Jodenhater benoemt.