Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, December 10, 2017

Palestijns terroristencongres vindt toch plaats in Den Haag

Pas op het allerlaatste moment wordt duidelijk, dat het congres van de 'The European Alliance in Defence of Palestinian Detainees' toch nog plaats vindt, namelijk op de Fruitweg in Den Haag. Wekenlang wordt er al gespeculeerd over de bedoeling van dit geheimzinnige congres. Blijkbaar weten de leden van het Palestina Komitee en de Palestijnse Gemeenschap er niets vanaf. Alleen oud-ambassadeur Jan Wijenberg van de Gretta-groep is uitgenodigd.  Sonja van den Ende, de enige die zich in Nederland specifiek bezighoudt met Palestijnse gevangenen, laat weten misschien toch nog te komen.

Omroep West meldt trots op 28 november, dat het congres in EventPlaza in Rijswijk is afgezegd. De politie zou de eigenaar van het SportPalast hebben gedreigd met openbare ordeverstoring. Prompt verhoogt de eigenaar de huur voor het festijn van 1500  naar 7500 Euro. Is allemaal de schuld van de zionisten natuurlijk.Uiteindelijk vindt het congres over de vrijlating van veroordeelde Palestijnse terroristen, waaronder Marwan Barghouti, toch plaats in Den Haag. Het is te laat om een picketline voor het evenement te organiseren. Het is ook te gevaarlijk geworden, gezien de dreigende ontwikkelingen rond de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.


Trots lezen de Arabische deelnemers enkele verklaringen voor en er worden foto's gemaakt. De geldschieters zijn weer tevreden. Het is alleen niet duidelijk waarom leden van deze gevangenengroep vanuit alle delen van Europa uitgerekend hier, naar Den Haag moesten reizen, om deze obligate verklaringen voor te lezen en leuzen te roepen.

De Duitse leden van de partij 'Die Linke', Annette Groth en Norman Paech, evenals terreuradvocate Felicia Langer, uit Duitsland, laten geheel verstek gaan. Als je goed op de foto's kijkt, zie je ook geen Jan Wijenberg op de foto. Blijkbaar heeft de campagne van Rijswijks Belang en Beter voor Rijswijk, die geen terreurcongres in hun gemeenste wil toelaten, veel succes gehad. De Linke Duitsers zagen het risico en zijn niet komen opdagen.


Op zaterdag  wordt door de Palestijnen van 'The European Alliance in Defence of Palestinian Detainees' een picketline voor het Vredespaleis gehouden. Ook daar worden weer enkele propagandaleuzen geroepen. Sonja Zimmerman doet nog een poging iets te vertalen, maar dat waait weg in de regen en natte sneeuw. Zelf Amin Abou Rashed, die op dezelfde plek staat te demonstreren tegen Donald Trump, weet niet zo goed wat hij met de Palestijnse gevangenengroep aan moet. Twee gescheiden Palestijnse demonstraties voor het Vredespaleis op één dag. Waar hebben we het aan te danken?


No comments: