Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, January 02, 2018

Hand- en Spandiensten voor de Palestijnse gevangenen


"In december heeft de afdeling “Beter voor Rijswijk” of “Rijswijks belang” vast en zeker een triomfantelijk gevoel gehad. Zij werden door ene Kees Broer alias Keesmaduraatje geattendeerd op een bijeenkomst van Palestijnen. The European Alliance in Defence of Palestinian detainees wilde een conferentie houden in Rijswijk om te praten over de situatie van Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen.


Kees Broer had zijn stuk geplaatst op OpinieZ, een site waar vooral mensen met een grote liefde voor Israël en rechtse politiek schrijven. Een site die het niet zo nauw neemt met de waarheid of het gebruik van laster en smaad. Sinds 14 augustus staat het congres ‘Justice for the Palestinian detainees‘ op Facebook maar op 26 november brak de paniek uit. Waarschijnlijk zijn de twee partijen in Rijswijk getipt, zo ook TV West."

De beroepsactiviste Jose van Leeuwen weet niet meer waar ze het zoeken moet, als een geheimzinnig Palestijns congres in Rijswijk succesvol wordt tegengewerkt, door een enkel artikel van Keesjemaduraatje op de website OpinieZ.  Echte argumenten heeft Jose van Leeuwen niet en daarom neemt ze haar toevlucht tot suggesties en kwaadsprekerij. Ze schrijft over "Ene Kees Broer", alsof ze mij niet kent. En het is grappig dat ze mijn bloggersnaam er nog even bij schrijft. Alsof dat de onthulling is. Ze heeft geen enkel weerwoord tegen de feiten in het artikel over het Palestijnse congres, daarom besmeurt ze de reputatie van de website OpinieZ:  "Die het niet zo nauw neemt met de waarheid of het gebruik van laster en smaad...."

Jose van Leeuwen is niet zo erg origineel, want de chroniqueur van Palestijns geweld, Maarten Jan Hijmans, schrijft op zijn blog Pessoptimist bijna precies hetzelfde: "Waarschijnlijk heeft iemand hem getipt en heeft hij het vervolgens gelezen op de rechtse, zo ongeveer fascistisch-zionistische, rechtse site OpinieZ, waar ene Kees Broer, ook wel bekend als blogger Keesjemaduraatje, onder de titel ''Geheimzinnige Palestijnse conferentie in Rijswijk'' links en rechts wat zaken rondstrooit die we sinds president Trump aan de macht is met een gerust geweten als ''fake news'' kunnen aanmerken."  

Zo groot is de woede van de pessoptimist en de beroepsactiviste, dat ze elke relativering of  beschouwing vergeten. Omdat OpinieZ zogenaamd in hun ogen 'rechts' en 'zo ongeveer fascistisch zionistisch' is, hoeven ze niet de feiten uit het artikel te weerleggen. Ik vroeg per email aan Maarten Jan wat er niet waar was aan het artikel en hij kon geen enkel feit noemen. Hij beweert dat Marwan Barghouti niet schuldig is, omdat hij niet zelf op Israëlische burgers geschoten heeft. Hij was de leider van de Al-Aqsa brigade tijdens de tweede intifada. Daarmee toont Maarten Jan, dat hij niet alleen geen enkele moraal heeft, maar ook geen rechtskennis bezit.

De impact van het artikel "Geheimzinnige Palestijnse conferentie in Rijswijk" is zo groot gebleken, dat de twintig kamers, die de Palestijnse organisatie in Rijswijk had geboekt, onmiddellijk worden gecancelled. De hoteleigenaar wenst geen antisemieten en geen terroristen in zijn hotel.

De delegatie van de gemeente- en de politie van Rijswijk weten intussen precies wie de sprekers op de conferentie zijn. Ze weigeren verdere medewerking. Uiteindelijk vindt de conferentie in een Turks zaaltje in Den Haag toch nog plaats. De Linke-parlementariër Annette Groth heeft dan al afgezegd.


1 comment:

Jan said...

Dit zijn dezelfde mensen die enkele jaren geleden toen de keuze voor of tegen Assad gemaakt moest worden elkaar bijna te lijf gingen. De ene helft voor Assad en de ander helft tegen.

http://keesjemaduraatje.blogspot.nl/2013/05/top-die-kop-wim-lankamp-demonstreert.html
http://keesjemaduraatje.blogspot.nl/2016/03/sonja-van-den-ende-demonstreert-met-neo.html
http://keesjemaduraatje.blogspot.nl/2014/02/het-mens-achter-stop-de-bezetting.html

De empathie voor de Palestijnen die deze lieden uitdragen is nep, om maar eens een hedendaagse populaire uitdrukking te gebruiken. Ze zijn door de kleine ideologische cirkel waarin ze zich bevinden verworden tot zombies, ontdaan van hun innerlijke zelfstandigheid.

Opvallend in dit moreel verval is dat de kernactiviteit zijnde het antisemitisme zorgt voor eenheid in de groep, die flinterdun blijkt te zijn wanneer ze de Jood geen rol kunnen toebedelen in het gebeuren. De cohesie is dus afhankelijk van de Joodse betrokkenheid.
Anja Meulenbelt heeft dat al jaren geleden goed begrepen, en heeft haar weblog voor elke vorm van kritiek afgesloten. Deze vorm van zelfbescherming tegen andere meningen staat landelijk dan ook bekend als meulenbelten.

En de Palestijnen, die moeten gewoon braaf hun slachtofferrol spelen en vooral luisteren naar Thomas van Beersum, die uiterlijk en misschien ook wel ideologisch het evenbeeld is van Horst Wessel, en die voor de Internationale Socialisten het woord namens en over de Palestijnen voert.