Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, March 13, 2018

Bij1 en Hamas

Wat is de relatie tussen de nieuwe Amsterdamse Bij1-partij, van Sylvana Simons en de moslimbroederschap van Hamas? Hoe hangt de Palestijnse strijd samen met identiteitspolitiek in Amsterdam? Zijn de activisten die Bij1 steunen alleen maar nuttige idioten, of oefent het Gaza-regiem serieus invloed op deze migrantenpartij uit?

Het zijn vragen over vragen en de vragen stellen is al bijna hetzelfde als ze beantwoorden. Nu de invloed van de Turkse president Erdogan op de Rotterdamse partij NIDA is bewezen en de Gaza-betrokkenheid van Rotterdamse NIDA voorman Nourdin el Ouali opnieuw wordt opgerakeld, kan Amsterdam niet achterblijven.


Tijdens de demonstratie voor de vrijlating van de Palestijnse activiste Ahed Tamimi op 11 februari 2018 verbroederde Bij1-kandidaatslid Jazie Veldhuijzen zich met  de pro-Palestijnse demonstranten. Op de foto zien we links   Jazie Veldhuijzen en rechts Lydia Leeuwtje, voormalig bestuurslid van de Stichting Gazaboot.

Zijn er nog meer Hamas activisten actief als ondersteuner van Bij1? Op 16 juli 2017 werden midden op de Dam staande, enkele pro-Palestijnse activisten geëerd, vanwege hun zegenrijke werk voor de Gaza-beweging. Dorien Ballout-Siemons was één van hen. Hamas fondsenwerver Amin Abou Rashed deed de pep-talk tijdens de ceremonie. (zie foto hieronder)

Wie schets onze verbazing en dat van vele andere huisvrouwen, als we bij de Bij1 campagne van Sylvana Simons opnieuw de ondersteung van Hamas-fan-girl Dorien Ballout-Siemons zien.
Ze plakt posters en levert andere ondersteunende werkzaamheden.


Zo is het balletje weer rond. Ahed Tamimi, Palestijnse begrafenis, Bij1. Blijkbaar omringt Sylvana zich niet alleen met Internationale socialisten, maar zal ze ter zijner tijd ook problemen door Hamas activisten krijgen. Net als de Rotterdamse NIDA.

4 comments:

Erica said...

Ik tel 8, (acht) aanplakbiljetten met het hoofd van Sylvana Simons...Bij1 dus. Lijkt op BIJT met een t... Mag dat wel? Ik vind het een erg onsociaal-agressieve manier van reclame maken.
Ik vind het een goed artikel, maar het is wel iets om over na te denken hè.. We moéten er echt over nadenken ook... want nog méér kapot maken in onze cultuur moet niet mogen.

Anton van Haasteren said...

Ondertussen strijden de Palestijnen vrolijk door.
https://www.aljazeera.com/news/2018/03/explosion-hits-palestinian-pm-rami-hamdallah-enters-gaza-180313083301418.html
Wat mij op de vraag brengt wie nou eigenlijk wie steunt?

Jan said...

Het is electorale prostitutie wat Sylvana Simons bedrijft, met als inzet een raadszetel en het daarbij behorende €2352,29 salaris plus €262,64 onkosten (prijspeil 2017) per maand, en als bijvangst voor haarzelf een relevante factor voor de andere partijen, die voor steun altijd een financiële tegenprestatie in de vorm van het mogen graaien in de subsidiepot oplevert.

Marti van Lin said...

Wacht eens even, ik dacht dat Bij1 zo'n anti-discriminatie en inclusieve partij was. Weten ze wat er in Gaza met homo's en transseksuelen gebeurd?