Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, June 15, 2018

Kevin P. Roberson en de #BlokkeerFriezenKevin P. Roberson heeft het ook niet gemakkelijk. Als actiegroep Kick-Out-Zwarte-Piet op 18 november 2017 vanuit Amsterdam op weg gaat, om in Dokkum de intocht van Sinterklaas te verstoren, mag Kevin P. Roberson niet mee in de bus. Sunny Bergman heeft een hekel aan hem, vanwege de volgende opmerking

"Zij maakte dus gebruik van haar witte privilege, net zoals Bergman dat doet. De Familie Films & TV heeft zo'n €100.000 ontvangen via de ministerie van sociale zaken aan subsidie dat was bedoelt voor projecten voor de VN "Decade for People of African Descent". Projecten voor en van Afro's die de Afro community moeten empoweren en upliften.
Wanneer gaan wij als African descendants stoppen met ons zelf te laten gebruiken door de witte establishment?."

Kevin P. Roberson rijdt dus in zijn eigen auto achter de anti-zwarte-piet-activisten aan. Tegen de tijd, dat ze de straten van Friesland bereiken, merkt Kevin P. Roberson op, dat er een motor achter de Zwarte-Piet-Bus aanrijdt. Hij waarschuwt de activisten dat ze gevolgd worden. 

Ex-kraakster en schrijfster Natasha Gerson beschrijft vervolgens hoe Kevin P. Roberson zichzelf in de schijnwerpers van de politie probeert te duwen, nadat de blokkeer-Friezen de Zwarte-Pieten-Bus tot stilstand hebben gebracht.

"...stuitte ik op een livestream van de wandelende bloeddruktest Kevin Roberson. Eén ding moet je hem nageven, lef heeft ie. Volgens hemzelf en het epistel van Mathijsen — ‘Kevin krijgt klappen!’- zou hij als eerste person of color ten tonele aangevallen zijn door de blokkeerders. Terwijl nota bene zijn eigen beelden die bewering totaal logenstraffen. Als het werkelijk zo beleefd werd, in de groene bus, dat Kevin bijkans gelyncht werd, excusez le mot, dan geeft het te denken waarom ze hem niet te hulp schoten met zijn allen. Ze overtroffen in aantal ruimschoots de blokkeerders. Maar gelukkig is op zijn eigen beelden te zien dat hij in werkelijkheid toch bijna twintig minuten enorm moest lopen zuigen voordat hij ook maar een halfhartig duwtje kreeg. "

Dus zelfs de moeder alles krakersters observeert hoe Kevin P. Roberson steeds weer, met enthousiasme, naar een pak slaag solliciteert, maar dit niet krijgt. Als dan de politie eindelijk arriveert, loopt Kevin P. Roberson meteen naar ze toe en zegt: "Ik ben bedreigd, ik wil aangifte doen. "
Natasha Gerson daarover :
"Er is ook te zien hoe dezelfde, door Roberson en anderen belasterde coördinator een bewonderenswaardig geduld in het negeren van Roberson tentoonspreidde waar deze, vanaf het moment dat de politie arriveerde, dwars door het initiële gesprek over het hele gebeuren bleef krijsen als een keukenmeid dat hij bedreigd was en aangifte wilde doen. "1 comment:

Anton van Haasteren said...

Die mensen hebben serieus geen leven en hebben niets beters te doen, dan anderen het ook niet te gunnen.
En leven kan zo fijn zijn.