Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, July 13, 2018

BDS lijdt een gevoelige klap

De pro-Palestijnse beweging BDS, die door middel van boycot de Israëlische staat wil bestrijden, heeft enkele dagen geleden een gevoelige nederlaag geleden. De concessie voor het streekvervoer rond Den Haag is naar de busmaatschappij EBS gegaan, een zuster van het Israëlische Egged.

Al maanden proberen de Rightsforum van Dries van Agt en de boycotbeweging DocP de uitschrijving van de busconcessie, door inspreken en petities te beïnvloeden. De petitie, met illustere namen als Jaap Hamburger en Gretta Duisenberg, kreeg slechts 500 handtekeningen.

De busmaatschappij EBS heeft echter een zo aantrekkelijk aanbod gedaan, waarbij meer vervoer voor hetzelfde geld wordt geboden en zelfs huurfietsen in het plan opgenomen zijn, dat de aanbesteding naar EBS is gegaan. Een nederlaag voor Dries en Gretta.

Tot overmaat van ramp, verloopt de boycot actie "Prik geen Palestijn aan je vork!" , waarbij tot boycot van Israëlische aardappels wordt opgeroepen, ook niet goed. Bezoekers van de Albert Heijn aan het Bentinckplein te Rotterdam reageren woedend op de demonstranten. De bedrijfsleider dreigt met het opbellen van de politie.

Nadat een voorbijganger voorzitter Benji de Levie uitscheldt
"Jij moet de ogen uit het hoofd schamen, een groot deel van jouw familie is vermoord in de oorlog en nou keer jij je tegen de Joden !! Jij bent een verrader !!! “ Benji de Levie  gaat er van door, de man wordt nog kwader, omdat Benji de discussie vermijdt. Aldus opgetekend door een waardevolle observant.


Al met al zit de worm een beetje in al die aardappels.
No comments: