Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, August 28, 2018

110 jaar "De Vrije Socialist"

Honderdentien jaar geleden richtte Domela Nieuwenhuis, het tijdschrift "De Vrije Socialist" op. Bijna ononderbroken hebben anarchisten sindsdien de gedachte van het vrije socialisme in het blad gepropageerd. De laatste jaren bestond het tijdschrift alleen nog als website. Daar is nu ook een einde aan gekomen. Op de titelbalk van de zwarte bladzijde op de website staat: "Beëindigd". Daarmee is een einde gekomen aan de titel "De Vrije Socialist" en "De Vrije".


Haagsche courant 28-03-1898
De achtergrond van de opheffing is een ruzie tussen de Stichting tot Vrijheidsbezinning, die het anarchistische kampeerterrein in Appelscha beheert en de groep die de Pinksterlanddagen organiseert. In mei 2018 gingen de Pinksterlanddagen al niet door en nu wordt ook de website "De Vrije", die door de stichting is geregistreerd, opgeheven. 




No comments: