Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, October 04, 2018

De bronnen van Jannie Schipper (NRC)



De verbazing over het NRC artikel van vrijdag 28 september 2018, over de NGO-monitor, wordt steeds groter, nu blijkt, dat het NRC gewoon een rapport van de extreem linkse Duitse partij Die Linke heeft overgeschreven. Jannie Schipper schrijft over de Israëlische organisatie NGO-Monitor dat die met valse beschuldigingen  en 'guilty-by-association' roddel, Palestijnse mensenrechtenorganisaties zwart zou maken.

Maarten Jan Hijmans
De haat-blogger Maarten Jan Hijmans komt op zijn anti-Israëlische Hamas-blog Abu-pessoptimist met de onthulling, dat het rapport 'Shrinking Space' eigenlijk door de Rosa Luxemburg Stiftung (Wetenschappelijk bureau van Die Linke) is uitgebracht en  daarna overgenomen door de Policy Working Group. Jannie Schipper van de NRC deed niets anders dan overschrijven van delen van het rapport.

Shrinking Space
De pro-Israëlische organisatie NGO-monitor geeft een reactie op de beschuldigingen van het rapport 'Shrinking Space' van de Rosa Luxemburg Stiftung: "Dit door een extreem-linkse politieke stichting gefinancierde pseudo-rapport is opnieuw een voorbeeld van  gezamenlijke pogingen kritische analyse van NGO's tot zwijgen te brengen. Serieus onderzoek is niet gebaseerd op rand-ideologieën met belangenverstrengeling, die wanhopig proberen hun subsidie van Europese Unie-budgetten veilig te stellen.

Wie of wat is de Rosa Luxemburg Stiftung?
De Rosa Luxemburg Stiftung (RLS) is het wetenschappelijke bureau van de extreem-linkse partij Die Linke. De partij komt voort uit de voormalige DDR eenheidspartij SED en heeft een neo-marxistische ideologie.

De stichting financiert gepolitiseerde NGO's en projecten, inclusief de 'Union of Agricultural Work Committees (UAWC), Culture and Free Thought Association (CFTA), Al-Marsad, Combatants for Peace (CFP), and Aid Watch Palestine (AWP).

De 'Union of Agricultural Work Committees (UAWC)' wordt door Fatah gezien als een officiëel Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) “filliaal” en door de USAID als de “agriculturele tak" van PFLP. De PFLP is een terroristische organisatie en verboden door de USA, EU, Canada, en Israel. Volgens de academicus  Glenn E. Robinson, is de UAWC opgericht door landbouwkundigen, die losjes met de PFLP in verbinding staan.

'Culture and Free Thought Association' (CFTA) onderschrijft wereldwijde verklaringen die oproepen tot de boycot van Israël.

'Combatants for Peace' (CFP) ondersteunt de boycot tegen Israël.

'Aid Watch Palestine' bekritiseert de internationale hulp voor Palestijnen, omdat het geen bijdrage levert aan de 'decolonisatie van Palestina'. Bovendien wil de organisatie geen bijdrage aan de bestrijding van terrorisme geven.

Kortom, de NRC publiceerde een artikel dat geheel van een rapport door een extreem-linkse ondemocratische anti-Israëlische organisatie, de Rosa Luxemburg Stiftung , was overgeschreven.

No comments: