Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, October 07, 2018

De leegte van D66

Opmerkelijk feitje rond het lidmaatschap van D66: Op de aanvraag tot het verkrijgen van het D66 lidmaatschap staat dat het kandidaat lid geen fascistische overtuigingen mag hebben. Daarmee is D66 waarschijnlijk de enige partij in Nederland die deze voorwaarde stelt, omdat andere democratische partijen het als vanzelfsprekend beschouwen.

In 2006 werd ik lid van D66, omdat ik nu een 'middle of the road' wilde blijven. Niets steeds van die extreme uitwassen als anarchisme, kraken etc. Gewoon lekker aansluiten bij mijn status als ICT-consultant. Geen gekke dingen doen. 

Al snel was ik lid van de werkgroep buitenland van D66, zodat ik af en toe in de Tweede Kamer zat te luisteren naar de uitleg van buitenland specialist Bert Bakker. Veel jonge mensen met bekende namen namen deel aan de werkgroep. Het viel mij op dat het vooral luisteren was. Het was niet de bedoeling dat je teveel terug zei. Bibi van Ginkel is de vrouw die als terrorisme expert bij Clingendael ter berde bracht, dat je meer kans op sterven door het vallen van een keukentrap hebt, dan te streven door terrorisme. Deze Bibi van Ginkel was destijds, in 2006  degene die de werkgroep buitenland van D66 organiseerde.

Ik kan natuurlijk mijn mond niet houden, dus toen Bert Bakker uitgebreid vertelde hoe slecht George W. Bush toch wel was, omdat hij Irak had aangevallen, gaf ik weerwoord. Ik vertelde dat destijds iedereen tegen de Vietnam-oorlog was en kijk eens waar Vietnam nu staat. Nu snakken ze in Vietnam naar kapitalisme en vragen om investeringen door de USA. Die opmerking viel volledig verkeerd, in het illustere gezelschap.

Na de volgende bijeenkomst zaten we op het terras van Het Plein en Bert Bakker vertelde uitgebreid over een ontmoeting met Amerikaanse moslima's en hoeveel bewondering hij voor hen had. Het werd al snel duidelijk, dat ik bij de verkeerde partij zat. 

Ik sprak Alexander Pechtold op een congres en stelde hem vragen over de missie naar Uruzgan. Hij kwam met een heel verhaal over een stamhoofd, die hij in Kunduz gesproken had, en waar hij enorm veel respect voor had. Een week later zat Pechtold in een TV-programma en vertelde precies hetzelfde verhaal over het stamhoofd. Totale leegte. Geen eigen  ideologie.

Het einde van mijn lidmaatschap kwam tijdens een congres van D66, toen de partij net  nog een derde zetel binnen zou kunnen halen. Dat was mogelijk door de "Turkse Stem". Alexander Pechtold verdedigde in zijn speech voor het congres uitgebreid Fatma Koser Kaja, die van Turkse afkomst zijnde, helemaal niet meer precies wist of en hoe de Armeense genocide had plaats gevonden.


Ik zegde mijn lidmaatschap onmiddellijk op, nadat bleek, dat Fatma Koser Kaya onduidelijk deed over de Armeense genocide. Ze heeft me dezelfde dag nog opgebeld om mij uitleg te geven, maar dat mocht niet baten.

De enorme voorkeur voor euthanasie, het stimuleren van abortus, de orgaanroof, de uitverkoop van ons land en het omarmen en faciliteren van de Islam in Nederland, het ontkennen van genocide. Het is een totale leegte die nog het meest weg  heeft van fascisme.
   

No comments: