Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, December 25, 2018

"Wij hechten aan transparantie"

"Die hele Nee-campagne kan ik nu pas plaatsen in het kader van de opkomst van alt-rechts en de Russische inmenging in Westerse verkiezingen." Aan het woord is de vroegere PvdA voorzitter Michiel van Hulten in Vrij Nederland (jan 2019). Hij scheert daarmee het hele Nee-kamp tegen het associatieverdrag met Oekraïne over één kam. Iets verder wordt hij geciteerd zeggende: "Wij hechten aan transparantie en waren open over de financiering, maar wat maar wat er aan de andere kant gebeurde, weten we nog steeds niet

Misschien wordt het maandblad Vrij Nederland helemaal niet meer gelezen of er is iets anders aan de hand. In ieder geval worden deze beschuldigingen gewoon voor zoete koek geslikt en wordt er geen aandacht aan besteed. Michiel van Hulten levert geen enkel bewijs en er wordt geen enkele poging gedaan zijn bewering met feiten te staven.

Feiten die wel in het Vrij Nederland artikel over George Soros genoemd worden: Er is twee ton betaald aan de campagne voor het Ja-kamp in het referendum over Oekraïne. Bovendien is er 38.000 Euro in de anti-Zwarte-Pieten-campagne van Jerry Afriyie gestoken.

Het is opvallend dat een artikel over complottheorieën rond multi-miljardair George Soros zo makkelijk nieuwe complottheorieën de wereld in helpt, alsof het hele Nee-Kamp bij het referendum over Oekraïne door Rusland is gefinancierd en uit Alt-right activisten bestaat.


   

No comments: