Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, January 09, 2019

Gretta Stopt de Bezetting

Opnieuw heeft het zionisme een overwinning behaald, nu de website Stopdebezetting.org van Gretta Duisenberg uit de lucht is gegaan. Er kwamen al berichten door, als zou Gretta Duisenberg ernstig ziek zijn en bovendien, dat haar kinderen bezwaar maakten tegen haar anti-Israƫlische activiteiten.

De laatste jaren werden de website en de stichting nog beheerd door de Denekampse activiste Sonja van den Ende. Sonja is een aangetrouwd nichtje van de Syrische president Assad en als zodanig een fanatiek voorstander van het Syrische bewind. Haar eigen "Stichting Palestine Prisoners Society" is in oktober 2017 al uitgeschreven uit de Kamer van Koophandel.

Niets blijft Sonja van den Ende bespaard. In maart 2014 komt de staatssecretaris voor Palestijnse Gevangenenzaken Ziad Abu Ein, nog op bezoek in Nederland om over gevangenen-zaken te praten. In december 2014 stort Ziad Abu Ein echter tijdens een demonstratie levenloos ter aarde. De levendige contacten tussen de Nederlandse Palestinian Prisoners Society en de Palestijnse Autoriteit komen daarna abrupt ten einde.

Ook de stichting Stop de Bezetting loopt niet echt lekker. Alleen Sonja van den Ende en Gretta Duisenberg zijn als bestuursleden overgebleven. De website is uit de lucht. 




No comments: