Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, February 07, 2019

Britt Hendrix is de nieuwe ster aan het Palestijnse firmament

De polarisatie tussen zionisten en pro-Pal-demonstranten op de Dam in Amsterdam escaleert nu dermate, dat burgemeester Femke Halsema moet ingrijpen. De demonstratie-rechten worden opnieuw verdeeld tussen de even weken en de oneven weken. Op de zondagen van de even weken mogen de Palestijnen naar hartelust demonstreren. De zionisten zijn op de oneven zondagen aan de beurt. Wijlen burgemeester Eberhard van der Laan had deze regel ook al eens ingesteld, maar de omgangsregel was na zijn dood verwaterd.

De zionisten juichen, dat ze er in ieder geval voor gezorgd hebben, dat de Dam op de oneven zondagen vrij van Jodenhaat is.

Twee Pro-Pal-activisten hebben het zo bont gemaakt, dat ze voor de oneven weken geen demonstratievergunning meer mogen aanvragen. Het zijn Simon Vrouwe met zijn fietsaanhanger en de beroepsactivist Frank van der Linde. Femke Halsema schrijft: "De demonstraties  leiden tot overlast, spanningen, ophef, (fysieke) confrontaties, wanordelijkheden, geweld, strafbare feiten en overtredingen."

Voor de komende zondag 10 februari is een nieuwe demonstratie van de Palestijnen op de Dam aangekondigd. De demonstratie wordt geleid door juist deze twee raddraaiers, plus Gustav Draijer. Het thema van deze demonstratie is: " Vóór Palestina, vóór demonstratierecht, tegen zionistisch geweld".

Vanuit sociologisch-antropologisch standpunt gezien is de sprekerslijst van de demonstratie zéér interessant. Hamas ontmoet Bij1 en MovementX beweegt naar Moslimbroederschap.

Bij1 stuurt So Roustayar naar de demonstratie. Deze bouwkundige uit Delft vluchtte op jonge leeftijd uit Afhganistan naar Nederland en vertegenwoordigt nu de "Queer"-gemeenschap binnen de partij BIJ1.

Amin Abou Rashed, de fondsenwerver van Hamas in Nederland is ook weer van de partij. De derde spreker van de komende zondag is Oscar Bergamin, de vice-voorzitter van MovementX. Door zijn aantreden bij MovementX is de ooit seculiere radicale beweging van Dyab AbouJahjah in islamitisch vaarwater terecht gekomen.

Oscar Bergamin, de zoon van de burgemeester van Bemmel, vertrok op jonge leeftijd naar Zwitserland, om het hotelier-vak te leren. Later bekeerde hij zich in Zwitserland, tot de islam. Hij richtte de islamitische liefdadigheidsorganisatie Ash-Sham CARE op. Zijn verblijf in Syrië werd ruw afgebroken, nadat hij in het visier van IS-terroristen kwam. Sinds enkele jaren woont Oscar Bergamin in Den Haag, waar hij een online-boekwinkel bedrijft. In april 2018 sprak Oscar Bergamin, samen met Amin Abou Rashed, bij een demonstratie in Rotterdam. Nu blijkt dat die samenwerking tussen MovementX en HAMAS niet eenmalig was. 

Er staat ook een onbekende spreekster op de lijst, namelijk Britt Hendrix (mensenrechtactivist). Niemand weet precies wie Britt Hendrix is, maar door haar bezoek aan de  Tawasul  conferentie in Istanboel, afgelopen november 2018, is duidelijk geworden, dat zij een rol speelt in het wereldwijde netwerk van moslimbroederschappen. Britt Hendrix kwam in het nieuws als allerjongste PvdA-raadslid ooit ever, om in 2014 plotseling weer van het politieke toneel te verdwijnen. Daarna studeerde zij Internationaal Recht.
Deze combinatie van Hamas-fondsenwerver, MovementX, Bij1 en de babe van de moslimbroederschappen, is een mooie indicatie, dat de seculiere Palestijnse strijdgroepen invloed aan het verliezen is en dat de moslimbroeder-strijdgroepen in Nederland vrij spel hebben. 

Door de vele antisemitische incidenten, die de afgelopen maanden op de Dam in Amsterdam plaats hebben gevonden, krijgt deze demonstratie extra aandacht. De politie zal in groten getale aanwezig zijn. Tegelijkertijd hebben de organisatoren het nadeel, dat er geen direct aanleiding voor de demonstratie is. Er woedt geen Gaza-oorlog en er is geen intifada aan de gang. Daarom is het maar de vraag of er veel activisten de gang naar Amsterdam zullen maken.

No comments: