Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, March 16, 2019

PFLP-terroriste Rasmea Odeh wordt Duitsland uitgezet

De relatie tussen BDS-activisten en terrorisme wordt kleurijk geïllustreerd als Rasmea Odeh wil optreden bij een BDS-festival in de diverse wijk Kreuzberg in Berlijn. Na heftige protesten van de Joodse gemeenschap en de oppositie besluit de burgemeester, op grond van 'Paragraaf 47, lid 1 van de visumwet', het visum van de in 1970 wegens moord op twee studenten, veroordeelde Jordaniërin af te wijzen. Nu mag Rasmea Odeh niet meer in Schengen-landen reizen.

In februari vorig jaar mocht Rasmea Odeh nog vrijelijk door Nederland reizen en op de Vrije Universiteit een lezing voor studenten geven. Heftige protesten van het NIW en het CIDI mochten toen niets baten, ook al heeft de Verenigde Staten de PFLP-terroriste al uitgewezen, vanwege immigratie-fraude, ook al is duidelijk dat Rasmea Odeh een leugenares is, wiens beeltenis al in 1996 op het kaft van een boek over Palestijnse vrouwelijk terroristes prijkte.

De Berlijnse burgemeester Michael Müller (SPD) is verstandiger, dan de Nederlandse overheden.  „Antiisraelische und antisemitische Ressentiments, verpackt in Befreiungsrhetorik, haben bei uns nichts zu suchen“, verklaarde hij.

In de uitnodiging van de lezing die Rasmea Odah in het cultuurcentrum Dersim van de Alevitische gemeenschap zou houden, wordt de relatie tussen de Boycot, Divestment en Sanctie (BDS) enerzijds en het Palestijnse terrorisme zeer duidelijk. Het thema is namelijk "Palestijnse vrouwen in de bevrijdingsstrijd" en de spreekster is een PFLP-terroriste. Hoe duidelijk wil je het hebben?

Rasmea Odeh wordt niet uitgenodigd ondánks ze een PFLP-terroriste is, maar omdát ze een PFLP-terroriste is. Dat was op de Vrije Universiteit zo en dat is nu in Berlijn zo.

Vrijdag 15 maart 2019 landde Rasmea Odeh, samen met het hoofd van de Europese tak van de PFLP Khaled B. op het vliegveld van Berlijn. Na het verbieden van haar optreden door de Berlijnse senaat, demonstreerden vijftig activisten van de extreem-linkse "Jeugdverzet" tegen het verbod. Tegenover hen stonden vijftig pro-Israëlische demonstranten.

No comments: