Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, March 27, 2019

Vier dagen bajes voor Israël-criticast in Berlijn

Abraham Melzer is, zeg maar, de Jaap Hamburger van het Duitse Israël-debat. Altijd zuigen. Steeds weer Israël bekritiseren. Een toespraak houden op een HAMAS-bijeenkomst. Een definitie van antisemitisme hanteren waarvan zelfs Heinrich Himmler zou zeggen: "In Ordnung". Die dingen. Nu moet hij vier dagen de cel in.

De Duitse uitgever Abraham Melzer heeft zijn standpunten over 'rechtse krachten' en Israël samengevat in een boek getiteld: Die Antisemitenmacher. Daarin betoogt hij, dat 'nieuw rechtse mensen' de kritiek op Israël verhinderen. Om de haverklap wordt hij voor antisemiet uitgemaakt, zodra hij kritiek op de staat Israël heeft. Als Abraham Melzer een toespraak voor de  “Palestijnen in Europa Conferentie” in 2015 houdt, ondersteunt hij ook 'de oproep tot het doden van Joden en het beschadigen van hun bezittingen in de naam van een radicale ideologie en een extremistisch-religieuze ideologie, en blijkt uit de uitspraken een extreem vijandschap ten opzichte van Joden en het Joodse volk.'  (Uitspraak Rechtbank München). Sinds kort is het in Duitsland toegestaan Abraham Melzer vanwege deze Hamas-toespraak een 'antisemiet' te noemen.

Een groot deel van het boek  Die Antisemitenmacher gaat over Henryk M. Broder, dat is zeg maar de  Duitse Leon de Winter. Het boek beschrijft de strijd tussen een pro-Israël activist en een pro-Hamas-activist, die vroeger vrienden waren. Vergelijk het met een Benji de Levie die een boek over Paul Damen schrijft.. Ik noem maar wat. Ondanks de haat tegen Henryk M. Broder, stuurt Abraham Melzer toch een folder over het boek aan hem op. Dan gebeurt er iets dat alleen in Duitsland kan.

Abraham Melzer wordt aangeklaagd wegens het ongevraagd toesturen van reclame. Dat mag alleen na uitdrukkelijke toestemming van de ontvanger. Henryk M. Broder laat zijn advocaat een 'Unterlassungserklärung" opstellen en eist een schadevergoeding van 1000 Euro. Als Abraham Melzer vervolgens een email stuurt, waarin hij Broder uitnodigt voor een persconferentie, wordt hij onmiddellijk voor de tweede keer aangeklaagd. Hij moet nu 2000 Euro in totaal betalen, wegens het sturen van twee emails.

Als de Palestina activist vervolgens weigert te betalen, wordt geprobeerd beslag te leggen op zijn bankrekeningen. Uiteindelijk krijgt de BDS-er Abraham Melzer een gevangenisstraf van vier dagen, wegens het sturen van twee emails. Dit alles volgens hemzelf en beschreven op het blog: Der-Semit.de.

Dat is nog eens een felle strijd in Duitsland!  Hidde van Koningsveld, dit is Lawfare!





No comments: