Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, March 28, 2019

Vier leugens in één aankondiging

Als een wetenschappelijke conferentie op de universiteit als volgt wordt aangekondigd: "Confronting apartheid: A critical discussion", dan staat niet alleen de wetenschappelijkheid van de conferentie ter discussie, maar kunnen we ook vier verschillende leugens in één zin vaststellen.

Er wordt namelijk helemaal niets geconfronteerd, want de langspeelplaat van de pro-Palestina-movement kennen we al lang. Het begrip apartheid wordt in de conferentie niet geanalyseerd, maar als vooronderstelling aangenomen. Het is geen kritische discussie, want er worden alleen medestanders uitgenodigd en daarmee is de laatste leugen: "Discussie" ook meteen vastgesteld.

Het 'International Institute of Social Studies' organiseert  het congres: "Confronting apartheid: A critical discussion" op
Donderdag  11 Apr 2019, van 16:15 tot 17:45 uur
in de aula van het ISS in Den Haag
Aanmelden kan hier

De namen van de deelnemers aan de kritische discussie laten niets aan de verbeelding over.

-John Dugard, is weliswaar gepensioneerd hoogleraar internationaal recht, maar in zijn boek 'Confronting Apartheid', laat hij alle wetenschappelijke reserves vallen en pleit voor een boycot van Israël.

-Ronnie Barkan, is een goede kennis van de beroepsactivist Frank van der Linde, met wie hij de reis naar Israël van Burgemeester Eberhard van der Laan probeerde te verstoren en hij staat nu in Berlijn voor de rechtbank , vanwege het verstoren van een Israëlische presentatie.

-Shawan Jabarin kwam in 2009  in Nederland zijn Geuzenpenning ophalen, maar mocht Israël niet uit, vanwege PFLP-activiteiten. Hij mag ook, om dezelfde reden, het land Jordanië niet betreden. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft een hekel aan Shawan Jabarin, omdat hij een boycot van bepaalde goederen en diensten uit Nederland, bijvoorbeeld politiehonden, heeft uitgeroepen.

-Adri Nieuwhof is zodanig radicaal en ingevoerd in de boycot-praktijken, dat ze geeneens meer in Nederland, maar in Zwitserland woont. Haar boycotacties zijn schadelijker dan het wel of niet kopen van een fles HEMA-wijn.

De hele discussie wordt voorgezeten door Jeff Handmaker, die werkt bij het Internationale Instituut of Social Science, en die alle wetenschappelijke nieuwsgierigheid en onafhankelijkheid heeft laten varen, om zich geheel te wijden aan de boycot van Israël.

Dit wordt kortom een middag om nooit te vergeten, waar de deelnemers helemaal niet bang hoeven te zijn, dat een tegengeluid of een onafhankelijke stem hun vooringenomen standpunt gaat verstoren.

No comments: