Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, June 19, 2019

Bedreigde journalist op de Dam

De aanwezigheid van de Palestijnse fietskar op de Dam in Amsterdam leidt tot steeds meer polarisatie en bedreigingen. Meerdere keren per week rijdt Simon Vrouwe zijn propagandamateriaal van Purmerend naar Amsterdam. Hij krijgt ondersteuning van beroepsactivisten en toevallige voorbijgangers. Israëlische toeristen staan soms stomverbaasd te kijken als ze de Palestijnse vlaggen en de eenzijdige haatragende pamfletten zien.

Afgelopen zondag slaat de vlam weer in de pan, als de Telegraaf-journalist Bert Dijkstra enkele vragen aan Simon Vrouwe wil stellen. Eén van de vragen is, of Simon Vrouwe van mening is dat Israël een land is. Dat wordt de geplaagde Palestina-activist te veel en hij kan niet anders reageren dan beginnen te schreeuwen en 'rot op' te roepen.


Als de Telegraaf journalist vervolgens afstand neemt en bij de Bijenkorf staat, wordt hij bedreigd door jonge allochtone medestanders van de Palestino-activisten. Hij schrikt enorm van deze dreiging, omdat hij zich er niet van bewust was, dat het dreigingspotentieel zo hoog was opgelopen. Een oudere man komt later zijn verontschuligingen aanbieden voor het gedrag van de jonge jihad-strijders.

Als genuanceerde journalist, wil Bert Dijkstra ook de andere kant van het verhaal horen en gaat samen met Michael Jacobs bij de Bijenkorf in de schaduw staan, om geen verdere escalaties te veroorzaken. Daarbij heeft hij geen rekening gehouden met de agressiviteit en opdringerigheid van Frank van er Linde. Op de video is duidelijk te horen hoe deze gewelddadige beroeps-querulant op hoge poten eist dat de journalist ook hen interviewt. Bert Dijkstra antwoordt dat ze daar al de gelegenheid voor hebben gehad. Bovendien voegt hij Frank van der Linde toe, dat de Palestijnenclub jochies op hem heeft afgestuurd om hem te bedreigen.

Dan weet Frank van der Linde opeens van niets meer en beweert dat dit een loze beschuldiging is.
Binnenkort meer in de Telegraaf. Ik ben heel benieuwd hoe hier een objectief artikel uit voort kan komen. Hoor en Wederhoor. De naam zegt het al.

No comments: