Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, December 02, 2019

Verunglimpfung der Opfer des Nationalsozialismus

'Verunglimpfung der Opfer', kent u die uitdrukking, dames en heren luisteraars? In Duitsland is het dus verboden de Holocaust te ontkennen, omdat het wordt beschouwd als laster en belediging van de slachtoffers van de Holocaust. Een logische gedachte, die helaas in Nederland niet in wetten is vormgegeven. Daarom kan het ook gebeuren, dat Haye van der Heyden, als vertegenwoordiger van de Omroep "Ongehoord" op de vraag of de Holocaustontkenners ook een podium bij deze omroep kunnen krijgen, met ja beantwoordt.

Het ontkennen van de Holocaust is in 18 Europese staten verboden, maar niet in Nederland. In de wetgeving van de betreffende landen wordt er aan toegevoegd, dat genocide, indien die is gepleegd op grond van ras, huidskleur, religie en nationale- of etnische afkomst, strafbaar is. Dat zijn dus bijna alle genocides.

Verder valt het mij op, dat de aanhangers van Forum voor Democratie, niet allemaal, maar wel in toenemende mate, de moord op de inzittenden  van het vliegtuig MH17, weliswaar niet ontkennen, maar wel aan de Oekraïne toeschrijven. Daarmee volgen ze de drogredeneringen van de Russische desinformatiecampagne. Onderzoeksgroep Bellingcat heeft de Russische versie van Facebook onderzocht en kan tot op de persoon aanwijzen wie er bij de aanslag door Russische seperatisten aanwezig was. Onbegrijpelijk dat de ideologen van FvD zich zo laten meeslepen.

Ik ben benieuwd of de 'Aarde is Plat'-propagandisten en de '9/11 is an inside job'-denkers ook een podium bij Ongehoord krijgen. Allemaal mensen die in de mainstream-media nauwelijks aandacht krijgen, maar op de Twitters en Facebooks alomvertegenwoordigd.

Een ander opvallend fenomeen bij de complotdenkers is, dat hier extreem-links en extreem-rechts bij elkaar komen. Dezelfde onwetenschappelijke onzin lees ik namelijk op het blog van de VPRO-corifee Stan van Houcke. Of het nu de wereldmacht van Rothschild, of de 'Inside job van 9/11' of de betrokkenheid van de Mossad bij Islamitische Staat is, complottheoriën hebben vaak de neiging uiteindelijk antisemitische trekken te vertonen.   


No comments: