Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, July 25, 2015

De internationale banden van de Schilderswijkrellen (UPDATE 26-7-2015)

De Schilderswijkrellen van eind juni, naar aanleiding van de dood van arrestant Mitchel, die door vijf agenten tegen de grond werd gewerkt tijdens het Haagse Parkpop, bewegen de gemoederen nog steeds heftig.  Vorige week werden er weer vijf relschoppers opgepakt dus de rechtzaken gaan nog door.
Said Roustayar moet woensdag 29 juli 2015 om 15: voorkomen. De Internationale Socialisten demonstreren om 14:00 op de Prins Clauslaan 60.  

Er is een opvallende internationale betrokkenheid bij deze rellen, die door de oude-dode-boom-media niet wordt opgepikt. Sinds juni vorig jaar probeert een groepje activisten, die worden aangeduid als "Movement X" of "Young & United" en die in nauwe samenwerking met de Internationale Socialisten opereert, met alle macht en met alle middelen, een racistische rel in Nederland te ontketenen. Blijkbaar is dat streven tijdens de Schilderswijkrellen werkelijkheid geworden.

Op 29 maart 2015 waarschuwde ik al voor deze ontwikkeling.

Afgelopen donderdag om 6 uur 's ochtends belde de politie aan bij een Afghaans gezin in Bunnik. De kleinkinderen van het echtpaar Roustayar  lagen op de eerste verdieping nog te slapen, terwijl de politie de slaapkamerdeur van Said Roustayar (23, ex-geschiedenisstudent) intrapte. De politie probeerde de moeder van Said te kalmeren, door te zeggen dat het niet zo erg was. Maar de ouders zijn behoorlijk geschrokken.

De familie Roustayar is goed geïntegreerd, vader is technisch tekenaar, de dochter psychologe bij de GGZ in Utrecht. Zoon Saïd werkte aanvankelijk bij de voedselverstrekking van een zorgcentrum in Driebergen, waar hij 2011 afscheid nam. In 2012 richtte hij een eigen consulting bedrijf op. Alle wegen stonden open voor een glansrijke carriëre in Nederland en nu deze arrestatie.

Gisteren gingen moeder Roustayar, dochter Nila en twee vrienden op gevangenenbezoek bij Said Roustayar. Hij maakt het goed. Wie zijn de twee vrienden die mee naar de gevangenis mochten? Je kan het bijna wel raden als je dit blog vaker leest:  Abulkasim Al-Jaberi en Thomas van Beersum.

Wat zijn de internationale banden van de aanstichters van de Schilderswijkrellen?

Albulkasim Al-Jaberi is geboren in Irak en op 6-jarige leeftijd als vluchteling naar Nederland gekomen. Enkele jaren geleden werkte hij bij een krant in Cairo en nam tijdens zijn verblijf in Cairo ook deel aan de opstanden van de Arabische Lente. Het is niet zeker of Abulkasim in Cairo ook contacten met de moslimbroederschappen heeft gelegd, maar in Nederland gaat hij wel vriendschappelijk met hen om.  De Belgisch/Libanese activist Dyab Aboujahjah benoemde Abilkasim vorige week tot contactpersoon in Nederland van Movement X.

Thomas van Beersum sprak vorige maand op de Vrije Universiteit en riep op tot boycot van Israël. Hij was aanwezig bij de Schilderswijkrellen. Thomas werd ooit uitgewezen uit de Filipijnen, omdat hij tijdens een demonstratie een politieagent aan het huilen had gemaakt. Verder valt Thomas op door zijn ideologische richting die als 'maöistisch' wordt omschreven. Vandaar ook zijn warme banden met de Filipijnse dissident Sison. Thomas loopt soms hand in hand met Saïd Roustayar, maar het is niet helemaal duidelijk hoe de internationale pers dat moet duiden.

Nila Roustayar, de zuster van Said, wilde aanvankelijk niets met de arrestatie van haar broer te maken hebben, maar startte vandaag toch een solidariteitscampagne op internet, die ook internationaal wordt verspreid. Nila is een grote fan van de ontslagen Rotterdamse professor Tariq Ramadan, uit Egypte, die werkt voor een Iraans radiostation.

De geachte lezer begint nu misschien te protesteren en roept dat ik overdrijf als ik over internationale banden spreek. Daartegen wil ik inbrengen dat ik toch al zeven landen heb opgenoemd: België, Irak, Libanon, de Filipijnen, Egypte, Afghanistan en Iran

Om de lijst compleet te maken noem ik nog even de 'usual suspect' Kevin P. Roberson, uit de USA, die tijdens het uitbreken van de Schilderwijkrellen weliswaar in het politiebureau filmopnames maakte, maar daarna toch alle gewelddadigheden goed heeft gedocumenteerd in de hoop nog een tweede zwart slachtoffer in de internationale media omhoog te kunnen katapulteren.

Valt jullie iets op? Van alle genoemde nationaliteiten is er geen één Antiliaans en er zijn geen betrokken Turken of Marokkanen. De aanstichters van de rellen zijn stuk voor stuk goed opgeleide middle class -jongens en -meisjes, wonende in eensgezinswoningen buiten de Randstad. Niet bepaald het gedepriviligeerde Lumpenproletariat waar de zo bewonderde Karl Marx het over had.

Aanstaande woensdag staat Said Roustayar in Den Haag terecht wegens openlijke geweldpleging en brandstichting tijdens de Schilderswijkrellen. Dat is al ernstig genoeg, maar door zijn vrienden van de Internationale Socialisten en Movement X wordt het afgedaan als : "Gekidnapped uit politieke overwegingen." 

2 comments:

movietrailers said...

je bent een sukkeltje

Mathilde van Vliet said...

Hoe dichter bij de waarheid, hoe harder bepaalde lieden gaan schelden....waaahaaaa!