Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, July 22, 2015

Said Roustayar is de sjaak (update)

Gisterochtend is er al weer een #Mitchel-demonstrant van zijn bed gelicht en de harde kern van MovementX schreeuwt moord en brand. 's Ochtends om 6 uur, een onchristelijjke tijd dus, kwam de politie en nam Said mee. Wie is hij?

Wij kennen Said Roustayar als de man die met een megafoon in zijn hand de meute opzweep bij de laatste Gaza-demonstratie. We kennen Said ook als de man die samen met de gebroeders Abulkasim- en Ali Al-Jaberi , tijdens de Mitchel-rellen als eerste met de ME ging vechten.

Op de foto staat hij samen met de broertjes Al-Jaberi.


Said is 22 jaar oud, woont in Bunnik en heeft geschiedenis gestudeerd. Dat hij nu bij de rellen in de Schilderwijk is betrokken is vreemd, want een jaar geleden werd hij nog geïnterviewd in het

personeelsblad van de politie 7/24.

‘Bel als je het zelf niet kunt oplossen’ Said Roustayar (21), Ex-student Geschiedenis ‘In de stad wonen mensen dicht op elkaar, dus dan heb je in de zomer, als iedereen buiten is en de ramen en deuren open staan, sneller last van elkaar. We zijn allemaal verschillend, maar leven wel samen in een klein stukje stad. De een kan geschillen zelf oplossen, de ander niet. Daarom is het goed dat mensen de politie bellen als ze het zelf niet kunnen. Als het je helpt, maak er gebruik van. Kun je het zelf, los je het zelf op.’  

Daarna schreef Said een heel invoelzaam artikel in 'De Socialist'  over uitkeringstrekkers en minimumjeugdloon. Abulkasim Al-Jaberi neemt de arrestatie van zijn kameraad heel hoog op.


Vrijheid voor Kameraad Said!

Update 24 juli 2015: Said Roustayar (22 jaar Bunnik) wordt aangeklaagd wegens openlijke geweldpleging en brandstichting

6 comments:

vanhetgoor said...

Ik heb nog een vraagje, hij was student 'geschiedenis' maar hij is daar mee opgehouden omdat dit te moeilijk voor hem was? Hoe dan ook denk ik niet dat hij de studie afgemaakt heeft. Want als iemand niet leert van de geschiedenis is hij gedoemd om reeds gemaakte fouten opnieuw te maken.

Om de maatschappij positief te veranderen moet je iets BIJDRAGEN, maar om de maatschappij te vernielen en te beschadigen kan men volstaan met zieken, zeuren en treiteren. Dat moet toch zo onderhand wel eens geconcludeerd worden uit de lessen van de geschiedenis. Voorbeeld, een totaal veranderde seksuele moraal is niet het gevolg van vrouwen die op de barricade hun BH verbrand hebben, maar vanwege de verkrijgbaarheid van voorbehoedmiddelen. Het ongelimiteerde gebruik van grote hoeveelheden verdovende middelen is niet het gevolg van Provo maar is het gevolg van het geld dat de sociale dienst maandelijks uitkeert aan werkschuw tuig.

De Schilderwijk heeft absoluut geen enkel ideaal anders dan nog meer wetteloosheid en nog meer geld voor tuig!

annoniemismijnnaam said...

Misschien moet je je feiten maar eerst checken voordat je ze online zet. Je zet jezelf voor paal en komt ontzettend ongeloofwaardig over.
Jij hebt het over pesten en treiteren en wijst met je vinger naar de anderen, maar misschien moet je maar een keer heel goed in de spiegel kijken. Je kickt erop om mensen zwart te maken met illusies, omdat je een waardeloze blogger bent en niet aan informatie kan komen. Zelfs een peuter kan tegenwoordig 'copy' en 'paste' knop op de toetsenbord gebruiken om zinnen van andere sites te gebruiken en vervolgens een nieuwe zin van te maken. Dat heet een samenvatting. Als je je middelbare school minder vaak had afgekeken, dan had je misschien geleerd hoe je je eigen verhaal en zinnen kon schrijven. Spijtig genoeg heb je er weinig van opgestoken.
Dus stop met jezelf te vernederen onder de mom 'vrijheid van meningsuiting'!!

Keesje Maduraatje said...

welke feiten zouden dan niet kloppen? Of ben je kwaad omdat ik feiten onthul?

annoniemismijnnaam said...

Ik heb niemand horen roepen: moord en brand...
'We kennen Said ook als de man die samen met de gebroeders Abulkasim- en Ali Al-Jaberi , tijdens de Mitchel-rellen als eerste met de ME ging vechten.' Kijk naar de filmpjes, dan zie je duidelijk dat ze weggedrukt worden door de menigte en dat ze juist met de politie meehelpen om de menigte terug te duwen.
'Abulkasim Al-Jaberi neemt de arrestatie van zijn kameraad heel hoog op.' Ik weet niet wat je obsessie is met Abulkasim Al-Jaberi, maar hij is niet de enige die dit hoog opneemt. Er zijn talloze mensen die hem steunen en zijn foto verspreiden...die zie ik niet terug komen in je artikel. Verder vertel je niet echt iets boeiends dat je een feit kan noemen...ohja je hebt zijn leeftijd goed en dat het een ex-student is! Knap!!

Keesje Maduraatje said...

Al-Jaberi neemt de arrestatie zo hoog op, dat hij op bezoek in de gevangenis gaat en een demonstratie organiseert.

Mijn obsessie met Jaberi wordt veroorzaakt door zijn banden met moslimbroederschappen in Egypte.

"Moord den brand" schreeuwen is een Nederlandse uitdrukking, uit de tijd van Michiel de Ruijter.

Of het verder boeiend is, dat zal de tijd leren.

Mathilde van Vliet said...

Profiel: Veroordeelde linksextremist Said Roustayar

De 22-jarige Said Roustayar uit Bunnik is gisteren veroordeeld tot vier maanden cel plus twee maanden voorwaardelijk en hij heeft een gebiedsverbod voor de Schilderswijk. Daar had hij begin juli tijdens de Ramadanrellen stenen gegooid naar de politie en een bouwkeet in een vuur geduwd. Dat stenen gooien was 'uit zelfverdediging', durfde hij als verweer nog in te brengen, maar het mocht niet baten: hij kreeg de zwaarste straf van alle rellers in de Schilderswijk. "Mede door zijn acties escaleerden de rellen die nacht en droegen zo bij aan grote gevoelens van onveiligheid in de wijk", zo oordeelde de Haagse rechtbank. Maar wie IS Said Roustayar nou eigenlijk?

Lees verder:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/08/kameraad_said_roustayar_hold.html

Flauwe naam zeg "annoniemismijnnaam"....stoer hoor. Net zulke slappe thee als die hele Said. Familie?